Skip to main content

Even voorstellen: Tom Heijdenrijk

Afgelopen maand mochten we weer een nieuwe collega welkom heten in Team Promista: Tom Heijdenrijk. Hij komt ons team verrijken en gaat binnen Promista aan de slag als Young Professional. Graag stellen we hem even voor!

Lees verder

Fietsen voor de hartstichting – van Groningen naar Kopenhagen

Bewegen is goed voor je hart. Niet alleen vanwege de sportieve ervaring, maar ook door ontspanning, plezier en genieten. En wat is er mooier dan die beweging ook goed te laten zijn voor het hart van een ander? 

Onze collega Paul heeft zijn hart in ieder geval op de goede plek zitten. Hij fietst in vier dagen van Groningen naar Kopenhagen voor de Hartstichting. 

Lees verder

SAFe: het opschalen van Agile werken

Werk je bij een grotere organisatie met complexe producten die door meerdere (Agile) teams beheerd worden? Dan ken je vast ook de problemen die dat met zich meebrengt: onderlinge afstemming, draagvlak, verschillende meningen en zienswijzen, en regelmatig langs elkaar heen werken. 

Toch zijn er grote bedrijven die het wel goed voor elkaar hebben. Philips bijvoorbeeld, Air France KLM, verschillende ministeries en de Belastingdienst: ze werken allemaal met het SAFe framework. 

Lees verder

Als portfoliomanagement op de stoel van projectmanagement gaan zitten? Zo voorkom je dat.

Portfoliomanagement en projectmanagement hebben elk hun eigen focus. Portfoliomanagement draait om ‘de juiste projecten doen’, terwijl projectmanagement zich bezig houdt met ‘de projecten juist doen’. In theorie een duidelijk verschil, in de praktijk vaak een minder scherpe scheidslijn. En dat leidt tot een minder effectief project- en portfoliomanagementproces. Hoe kan dat en, nog belangrijker, hoe los je het op? 

Lees verder

Even voorstellen: Marco van der Most

Afgelopen maand mochten we weer een nieuwe collega welkom heten in Team Promista: Marco van der Most. Hij gaat binnen Promista aan de slag als portfoliomanager. Graag stellen we hem even voor!

Lees verder

Zo bepaal je het kritieke pad van je projecten en portfolio

Waarschijnlijk heb je de term al eens horen vallen: het kritieke pad. Klinkt heel dramatisch, maar dat valt best mee. Het kritieke pad is simpelweg een manier om complexe projecten en portfolio’s inzichtelijker te maken en te bepalen welke zaken nu echt nodig zijn om voortgang te kunnen blijven boeken. 

Lees verder

Achter de schermen: onze training Excel-rapportages

Op veler verzoek gaf onze collega Jasper Dekkers eind vorig jaar een inspirerende webinar over het gebruik van visuals en interactieve elementen in rapportages. Gewoon in Excel. Op 30 maart gaf hij samen met collega Toni Oostendorp voor de eerste keer de training ‘Excelrapportages maken vanuit de FCC’. 

Hoe is dat allemaal zo ontstaan? We vragen het Jasper zelf.

Lees verder