Skip to main content

Advanced Dashboarding – als Excel niet meer op Excel lijkt

Deel dit bericht

Rapportages heb je in alle soorten en maten. Verreweg de meeste worden gemaakt in Excel en zien eruit als een tabel met bijbehorende grafiek. Eenvoudig te maken en veel gebruikt in rapportages rondom budget, inzet van uren en mensen, aantallen afgehandelde projecten en meer. Maar ze zijn niet altijd gemakkelijk te lezen, overzichtelijk of uniform. Enter Advanced Dashboarding: mooie, overzichtelijke en eenvoudig leesbare dashboards. In Excel, hoewel ze er zo niet uitzien. 

Vanuit Promista is consultant Toni Oostendorp hier volop mee bezig. Verschillende klanten vragen om inzicht en overzicht – en dan wel op een manier waarop ze ook echt in één oogopslag kunnen zien hoe het ervoor staat. Zonder eerst te moeten puzzelen met cijfers, grafieken en legenda’s.

EXCEL ZONDER EXCEL

Als je goed de weg kent in Excel is er veel mogelijk. En kun je dus ook een dashboard maken dat er écht goed uitziet. Zo goed zelfs, dat veel gebruikers het niet eens meer herkennen als een overzicht dat in Excel is gemaakt. Met knoppen die je door verschillende soorten weergaves en overzichten heen leiden, en een samenvatting waarop precies verschijnt wat je op dat moment wilt zien. Handig, toch? 

Advanced Dashboarding in Excel

MEER WETEN OVER ADVANCED DASHBOARDING? 

Bekijk ons gratis webinar op YouTube over het maken van sprekende rapportage in Excel.

Wil je meer? Neem dan eens een kijkje bij onze training Excel Rapportages vanuit de FCC of Rapportages met Power BI.