Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Agile Projectmanagement® Foundation

AgilePM Logo
Het Agile Project Management Framework is een framework dat de flexibele, agile manier van werken combineert met de noodzaak om “in control” te blijven.

Bedrijven en organisaties willen dat projecten steeds sneller toegevoegde waarde realiseren. Om dat te kunnen doen is een andere mindset en aanpak nodig dan de traditionele project aanpak, waarin de projectmanager veelal een sturende taak heeft en taken delegeert. In een agile project faciliteert en coördineert  de projectmanager een kort-cyclisch en iteratief proces waarin een of meer zelfsturende teams een oplossing realiseren. Zo komt in nauwe samenwerking met de klant eerder een beter bruikbare oplossing tot stand.

Inhoud

Tijdens deze training komt uitgebreid de theorie van en de gedachte achter het Agile Project management Framework aan bod, met een duidelijke focus op de rol van de projectmanager.

Omdat je vooral leert door te doen wisselen we theorie af met korte opdrachten waarin we de agile-theorie en -technieken toepassen. Als voorbereiding op het Agile Project Management Foundation examen kun je oefenen met voorbeeldvragen in onze e-learning omgeving.

Wat leer je? 

Tijdens deze training maak je kennis met het Agile Project Management Framework en krijg je inzicht in de rol van de projectmanager binnen de context van een agile team. Je krijgt overzicht en inzicht in een breed scala van agile technieken en hulpmiddelen en leert hoe je die in specifieke projectsituaties kunt toepassen.

De training wordt afgerond met het door APMG geaccrediteerde Agile Project Management Foundation examen. Dit is een multiple choice examen (50 vragen) dat in 40 minuten wordt afgenomen.

Inschrijven?

Wil je ook deelnemen aan deze training, dan kun je in de trainingskalender hieronder de eerstvolgende trainingsdata vinden om je op in te schrijven.