Skip to main content

Een dag vol met boeiende recepten voor succes!

Deel dit bericht

Aan het begin van de maand was het zover: het nieuwste BPUG Seminar in Utrecht! Het thema van dit jaar was ‘Het recept voor succes’ dus reisden we vol verwachting af naar Vergadercentrum Domstad. We waren er vroeg bij en begonnen rond een uur of 8 met het opbouwen van de stand. Onder het genot van een kopje koffie was er daarna nog tijd om met bekende gezichten bij te praten of met nieuwe gezichten kennis te maken. Ik ging op zoek naar het geheim van succes en neem je mee door mijn dag.

09.30 – Start van de dag

De dag begon met een interactieve opening van voorzitter Frank Oeben. Hij nam ons als deelnemers mee in de vraag wat succes voor ons betekent. We bespraken verschillende successen die we al hebben meegemaakt en welke recepten wij nog nodig hebben om te ontwikkelen.

11.00 – Inspirerende kennissessies

Na de opening kon je je inschrijven voor twee van de vier inspiratiessessies die gegeven werden door de bedrijven die aanwezig waren. De sessies bestonden uit twee verschillende rondes.

De eerste kennissessie die ik heb gevolgd was van Jasper van Den Brink. Hij is docent aan Hogeschool Utrecht en heeft een passie voor het lopen van ultramarathons ontwikkeld. Het onderwerp van de kennissessie was dan ook: “Wat kan de projectmanager leren van een ultramarathon?’’

Jasper leidde de kennissessie in met een verhaallijn over een zware en regenachtige loop die hij had meegemaakt. In de kennissessie ging hij dieper in op de verschillende gedragsaspecten die je tegenkomt tijdens het lopen van een ultramarathon, maar die je ook als projectmanager kan meemaken. Er kwamen twee waardevolle lessen uit die je als projectmanager kan toepassen op het gebied van mentale kracht.

De tweede kennissessie die ik heb gevolgd was van Fortes. Deze sessie werd gegeven door Sander Nijenhuis. Het was een interactieve sessie, die vooral ging over wat bepalende factoren zijn voor intrinsieke motivatie van medewerkers. In deze sessie werden veel verhalen met elkaar gedeeld en kon je als luisteraar ook veel input brengen.

Na de kennissessies vond er een uitgebreide lunch op het community plein plaats en was er ruimte om de ochtend te evalueren.

13.30 – Actief middagprogramma

In de middag was het tijd om nog meer kennis met elkaar te delen. Dit werd op een hele creatieve manier georganiseerd. Wij als deelnemers moesten namelijk met elkaar de agenda voor de middag opstellen en hadden hierin alle vrijheid. Iedereen mocht een onderwerp opschrijven waar jij als persoon meer over kon vertellen en samen met andere geïnteresseerden over wou sparren.

Er kwamen zestien onderwerpen naar voren die in twee rondes zijn besproken. Beide rondes werden verdeeld in acht verschillende onderwerpen waar je je bij kon aansluiten. Als je het onderwerp niet meer relevant vond, kon je bij een ander onderwerp aanschuiven.

Na de eerste ronde werden de eerste acht onderwerpen besproken en daarop volgde de tweede ronde met de laatste acht onderwerpen. 

16.00 – Afsluiting en tijd om te borrelen!

Op het community plein werd het middagprogramma nabesproken en succesvol afgesloten. Daarna was er ruimte voor een hapje en een drankje. Al met al was het een geslaagde dag.

En het recept voor succes? Dat maak je natuurlijk helemaal zelf.