Skip to main content

Even voorstellen: Aron Rodrigues Pereira

Deel dit bericht

Sinds kort bieden we bij Promista ook traineeships aan. Daarbinnen begeleiden we mensen die nog niet zo lang geleden zijn afgestudeerd en graag aan de slag willen in de projectenwereld. Met een uitdagende opdracht, de nodige trainingen en cursussen en persoonlijke coaching bestormen we de wereld met de professionals van morgen.

Via dat traineeprogramma is onze nieuwe collega Aron bij Promista gestart. Tijd om eens kennis te maken met dit aanstormend talent! 

Hoi! Fijn dat je even tijd hebt voor een gesprekje. Hoe gaat het met je? 
Hai! Ja, het gaat goed! Wel erg druk, maar daar houd ik wel van. Er gebeurt veel op mijn opdracht op het moment en ik sta op het punt om te verhuizen, dus thuis is het ook aanpakken geblazen. 

Dat klinkt wel druk ja! Nieuw huis gevonden? 
Ja! Ik ga samenwonen met mijn vriendin. Toevallig kwam het huis boven haar vrij, en dat is een stuk ruimer dan de studio in Amsterdam waarin ik nu woon. Gelukkig toeval dus en heel fijn dat het zo kan! 

Klinkt goed en wat leuk, samenwonen! Blijf je in Amsterdam? 
Zeker! Ik houd van de stad. Er is hier altijd iets te doen. Mijn studio kijkt uit over de markt, er zijn overal kleine cafeetjes en barretjes en ik houd van mensen om me heen. 

Ons nieuwe huis staat wel op een wat rustiger plekje, maar ik ben vanuit daar snel in de stad en gelukkig ook wat sneller op de snelweg. Dat gaat goed van pas komen als we straks weer bij onze klanten op locatie mogen werken! 

Je hebt het goed voor elkaar zo! Nieuw huis, nieuwe job bij Promista… hoe ben je eigenlijk bij Promista terecht gekomen? 
Via een vacature die ik online voorbij zag komen. Na mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie wilde ik graag mijn steentje bijdragen aan de maatschappij en zocht ik daarom een plekje als trainee in de publieke sector. Ik was eerst op zoek naar traineeships bij overheidsinstanties, maar gelukkig kwam ik net op tijd Promista tegen!

Toen ik de vacature voor trainee van Promista voorbij zag komen ben ik mij wat gaan verdiepen in het bedrijf. De expertise van Promista in projectmanagement en het feit dat zij deze expertise toepassen in de publieke sector, sprak mij enorm aan en was precies waar ik naar op zoek was. Vervolgens heb ik een kennismakingsgesprek gehad met René, dat bevestigde mijn ideeën over Promista nog meer. Zodra René een geschikte opdracht voor mij had gevonden, had ik nog een gesprek met Paul en Toni. Gedurende dit proces kreeg ik een erg warm gevoel bij Promista. Daarbij komt dat de focus op ontwikkeling, door “learning by doing”, en de inspraak die je daarin zelf hebt, ik erg fijn vind bij een startersfunctie.

Leuk om te horen en welkom aan boord! Je zit nu bij je eerste opdracht… wat doe je precies? 
Klopt! Ik zit nu bij de Hogeschool Rotterdam als trainee. Daar hebben ze een paar jaar geleden een PPM-proces geïntroduceerd, maar het loopt nog niet echt optimaal. De resultaten blijven wat achter, en het overzicht van projecten en de efficiënte besluitvorming die ze graag wilden bereiken kunnen nog beter. Ik ben daar dus bezig met het opstellen van adviezen en suggesties voor verbeteringen, en mag ook helpen met het doorvoeren van die verbeteringen. 

Wat gaaf! En, hoe bevalt het? 
Ja, ik vind het leuk om te doen! Ik ben gestart met gesprekken met medewerkers en heb veel geïnventariseerd. Nu kan ik op basis daarvan een plan van aanpak maken en zaken gaan uitwerken. Ik vond het wel spannend om te doen, je komt toch als trainee binnen. Maar ik heb echt veel kansen gehad om te leren, om suggesties te doen en een plan van aanpak te maken. 

Klinkt goed! 
Ja, zeker! Natuurlijk wil ik uiteindelijk wel verder doorgroeien. Ik krijg een mooie start met deze opdracht en ik vind het leuk om op deze manier met mensen en processen bezig te zijn. 

En, heb je al nagedacht over je ambities op de langere termijn? 
Nou, ik heb natuurlijk wel ideeën, maar ik ben ook iemand die eigenlijk alles erg leuk en interessant vindt. Gelukkig is een traineefunctie juist een mooie manier om je te oriënteren op wat je leuk vindt en ook waar je goed in bent. Het lijkt mij bijvoorbeeld leuk om in een andere opdracht eens als projectleider aan de slag te gaan, of misschien een organisatie te kunnen adviseren. Ik vind het in ieder geval belangrijk dat ik anderen kan bijstaan en dat ik kan helpen om dingen beter of mooier te maken. Maar voor nu ben ik heel blij met wat ik doe. Eerst maar eens kijken wat de praktijk brengt en ervaren wat mij het meeste ligt. 

Klinkt als een goed plan! Heel veel succes en plezier in Rotterdam! 
Dankjewel, komt goed!