Skip to main content

Even voorstellen: Toni Oostendorp

Deel dit bericht

Een van de langst zittende consultants bij Promista is Toni Oostendorp. Dit jaar hebben we hem verrast met een klein (digitaal) feestje omdat hij 12,5 jaar in dienst is! Tijd om eens nader kennis te maken met deze Promista-veteraan. 

Hoi! Leuk om jou nu eens te mogen spreken voor het voorstelrondje! 
Ja! Al weet ik niet helemaal wat ik ervan moet verwachten… 

Ik zal me inhouden. Zullen we gewoon beginnen bij Toni himself? Waar kom je vandaan en woon je samen met je vriend, vriendin of goudvis?
Okee. Ik woon nu nog in Wageningen. Zonder vriend of vriendin, en ook zonder goudvis. 

Lekker rustig. Maar… nu nog?
Ja! Ik heb pas geleden een huis gekocht in Gennep. Een opknaphuis, maar wel vrijstaand en met een mooie werkplaats. 

Dat klinkt goed!
Ja, zoiets zocht ik al een tijd, maar in Wageningen is dat gewoon niet meer te doen. Daarom ben ik uitgeweken naar Gennep. Dat is wel wat hoor… ik ben geboren en getogen in Wageningen. Ik heb hier al mijn vrienden zitten en de verenigingen waar ik lid van ben. Dus ik zal ook regelmatig nog in ‘mijn’ stad te vinden zijn.

Maar vrijstaand wonen is geweldig! Heb je ook hobby’s? 
Ik maak zelf messen, daarvoor heb ik een kleine smederij. Vandaar ook die werkplaats. Verder ben ik lid van de schietvereniging als sportschutter. Ik doe dus niet mee aan de jacht, maar schiet puur voor de lol op van die kartonnen bordjes. Verder houd ik van mountainbiken, lekker in de bossen rondom Wageningen. Ook met de collega’s van Promista, ja. 

 En nu ben je alweer 12,5 jaar in dienst. Best lang! 
Ja! En bedankt. Ik voel me wel ineens oud nu, haha! 

Valt best mee hoor. Maar wel een prestatie!
Ja! Nouja, prestatie… de tijd gaat vanzelf voorbij. Maar toch, als ik er zo eens over nadenk… ik werk dus al vanaf 2008 voor Promista. Na Patricia (een oud-collega, red.) was ik de tweede consultant die werd aangenomen. Dat was toen Promista nog de Trans Atlantic Consulting Group heette. 

Dat is al een tijd geleden! Hoe ben je destijds dan bij Promista terecht gekomen? 
Ik deed destijds wat losse klussen bij Defensie en had mijn CV op Monsterboard gezet. Zo ben ik in contact gekomen met René. Het eerste gesprek had ik met hem in Arnhem. Het tweede met Henk. Het kantoor in Barneveld was er toen nog niet, dus dat was op zijn thuiskantoor in Wageningen. Eigenlijk vlakbij waar ik woon. 

Dat is makkelijk! En hoe ging dat? 
Erg relaxed eigenlijk! Ik dacht, met zo’n naam zal het wel een groot bedrijf zijn. Ik was ook al zo verbaasd dat het vlak bij mij in de buurt zat en ik er nog nooit van had gehoord. Bleek het een heel klein clubje te zijn, haha! Maar na die twee gesprekken was ik aangenomen. 

Wat was je eerste klus? 
Ik ben begonnen bij de Politie met het beschrijven van processen. Daarna heb ik een tijdlang bij Alliander gezeten en ben ik naar de Verenigde Staten gegaan om de (toen nog) Principal Toolbox te implementeren bij een organisatie. Daar heb ik toen een half jaar gezeten. 

Wat gaaf! Toen was het dus ook nog echt Trans Atlantic. 
Ja, toen nog wel! Na die opdracht ben ik ook niet meer naar het buitenland geweest hoor. Ik ben meer de PMO-kant opgegaan. Eerst op project- en programmaniveau, maar nu meer op portfolio-niveau. Dat geeft een mooie combi met de tool-implementaties die ik ook veel doe. Het zorgt ervoor dat ik niet alleen maar met de techniek bezig ben, maar ook verbinding blijf houden met de operatie. 

Wat doe je tegenwoordig? 
Op dit moment doe ik meerdere dingen tegelijk. Ik ben bezig bij de Belastingdienst, maar ook bij de gemeente Eindhoven, gemeente Sittard-Geleen en bij VNO NCW. Veel losse klussen maar dat vind ik eigenlijk ook wel leuk. Het geeft een hoop afwisseling ern het zorgt ervoor dat je scherp blijft. Je wordt minder snel ‘meegezogen’ in de waan van alledag bij één bepaalde organisatie. 

Heb je nog ambities voor de komende 12,5 jaar? 
Oei, daar denk ik nooit zo over na eigenlijk. Ik heb natuurlijk wel wat wensen op het gebied van informatiemanagement, waarin ik nu ook werk. Zo wil ik graag meer doen met slimme dashboards. Hoe ontwikkel je dashboarding, hoe zorg je voor de juiste layout, leesbaarheid, een goede look & feel? Hoe presenteer je data, in welke vorm en op welke manier? En hoe zorg  je ervoor dat je dashboard specifiek aansluit bij de doelgroep? Nu zie je vaak dat een dashboard wordt gebruikt door verschillende partijen met verschillende wensen en behoeftes, en dat sluit niet altijd even goed aan. 

Zo te horen heb je er toch wel over nagedacht. Klinkt alsof je nog wel even verder kan in je vakgebied. Heel veel succes en plezier en… op naar de 25 jaar! 
Haha, dankjewel!