Skip to main content

Fietsen voor de hartstichting – van Groningen naar Kopenhagen

Deel dit bericht

Bewegen is goed voor je hart. Niet alleen vanwege de sportieve ervaring, maar ook door ontspanning, plezier en genieten. En wat is er mooier dan die beweging ook goed te laten zijn voor het hart van een ander? 

Onze collega Paul heeft zijn hart in ieder geval op de goede plek zitten. Hij fietst in vier dagen van Groningen naar Kopenhagen voor de Hartstichting. 

Een tocht van 650 kilometer door Nederland, Duitsland en Denemarken. In vier dagen van Groningen naar Kopenhagen. Dat is toch afzien…? 

Ja, een beetje wel, bevestigt Paul. Er is niet alleen zadelpijn als je zo lang op je fiets zit, maar ook pijn in je rug, je handen en je nek. Dus is het trainen geblazen. Veel lange fietstochten, lekker buiten in de frisse lucht. De laatste tocht die hij als training maakte was 155 kilometer. Gelukkig met gezelschap onderweg, want dat is gezelliger en je gaat er ook sneller van fietsen, volgens Paul. 

Waarom de Hartstichting? Dat was een logische keuze. Zelf heeft Paul ook twee keer een hartoperatie moeten ondergaan (‘niet erg, wel heel vervelend’) en dat maakte de keuze voor de Hartstichting gemakkelijk. 

Op 31 augustus start hij, samen met nog 49 andere deelnemers in Groningen. Op 3 september is de aankomst is Kopenhagen. Paul hoopt alvast op goed weer – en een mooie zuidwesterwind. Want met de zon in je gezicht en de wind in je rug wordt het nog mooier. 

Draag jij Paul én de hartstichting een warm hart toe? 

Sponsors zijn welkom!