Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

'BPUG 2017: Next Practices'

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseert de Best Practise User Groep, waarvan Promista hoofdsponsor is, voor de 20e keer het jaarlijks BPUG seminar, een jubileumeditie die dan ook groots wordt gevierd. 

20 years of best practices ready to take on the future

Al 20 jaar een zeer gewaardeerd seminar waar je gevoed wordt met praktijkverhalen en lessons learned van vakgenoten. Experts die de nieuwste “best practices", de Next Practices, met ons delen en sessies waarin we de toekomst van ons vak verkennen. Hiermee zijn we een netwerk dat zichzelf continu vernieuwt. Tijdens dit 20e seminar kijken wij welke Best Practices 'future proof' blijken te zijn en welke ontwikkelingen ons het komend decennium zullen uitdagen. Zie http://www.bpugseminar.nl/ voor meer informatie over deze dag.

Lees meer

BPUG sessie: Agile Centre of Excellence

Als hoofdsponsor van de BPUG (Best Practice User Group) organiseert Promista in samenwerking met de BPUG een kennissessie Agile Centre of Excellence met enkele interessante sprekers.

 Locatie:   Promista, Anthonie Fokkerstraat 5, 3772 MP  Barneveld
 Datum:   Dinsdag 24 januari 2017
 Programma:   18:15 - 18:50  Ontvangst met broodjes, koffie/thee
    18:50 - 19:00  Welkom en introductie Henk Daniel Promista
    19:00 - 20:00  Sessie: Het einde van het project
    20:00 - 21:00  Sessie: Hoe Agile is IPMA of toch anders?
    21:00 - 21:30  Afsluiting en borrel
    Ik wil me inschrijven

Lees meer

Kritieke Pad Dashboard op programmaniveau

programmadashborad 2

Sturen op basis van de planning, dat is waar je als programmamanager toe in staat wilt zijn. Om deze wens praktisch haalbaar te maken heeft Promista het Kritieke Pad Dashboard ontwikkeld.

Voor een programma is het interessant en belangrijk om te weten hoe het kritiek pad over projecten verloopt om het gestelde doel te behalen. Welke producten in de verschillende project- en progammaplanningen bepalen nu de einddatum van het programma of multi-project?

Lees meer

Agile: The secret of getting ahead ...

Geschreven door Tim Schoonhoven op .

‘The secret of getting ahead is getting started’

Een eenvoudig begin van een eenvoudige quote. Hij werd me verteld door een filantropische zakenman waar ik vorig jaar een tijdje mee brainstormde over ondernemen. Zeg maar de Nederlandse Richard Branson. Zelfde gelukzalige levenshouding, goed in de slappe was, zelfde uitstraling en overkomen. Alhoewel we er zakelijk niet uitkwamen, heb ik in 2 maanden meer geleerd over ondernemen dan tijdens mijn hele opleiding. Hij liet me zien hoe je moet laten kopen in plaats van verkopen, dat je gewoon moet beginnen om op voorsprong te komen, maar vooral om heel veel plezier te hebben in wat je aan het doen bent.

‘The secret of getting ahead is getting started. The secret of getting started is breaking your complex overwhelming tasks into small manageable tasks, and then starting on the first one.’

Lees meer

Kattenfluisteraar

Geschreven door Merijn Sakko op .

Mag ik u aan iemand voorstellen? De naam is Tommie, een rode kater van bijna 3 jaar oud. Meestal een schat van een beest, maar hij heeft soms ook wat vreemde streken. Nu mag een kat wat mij betreft best laten merken als hij het ergens niet mee eens is, maar een paar nagels in je hand of been zijn dan niet altijd nodig. Na zelf verschillende dingen te hebben geprobeerd, kwamen mijn vriendin en ik op internet ‘katten therapie’ tegen. Mensen die zich hebben gespecialiseerd in het gedrag van katten en op basis van een huisbezoek advies geven om het gedrag te verbeteren.

tomme 2

Lees meer