Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

nieuwe Promista website online

Met trots presenteren wij onze nieuwe Promista website. Na een periode van ontwikkelen en optimaliseren staat sinds medio oktober 2016 onze nieuwe website online. De website is in een geheel nieuw jasje gestoken en voorzien van een fris design. 

Lees meer

Slimmer organiseren van uw programma met Programmadashboards

U ziet als programmamanager of sr projectmanager binnen de projectorganisatie dat er nog veel te verbeteren valt en u wilt hier structureel iets aan doen.

 Herkent u één of meer van deze voorbeelden?

  • U mist overzicht over uw programma en projecten.
  • Afhankelijkheden tussen projecten zijn niet goed in beeld waardoor uitloop en benutting van resources een risico zijn.
  • Er is geen inzicht in het kritieke pad waardoor niet helder is welke projecten en producten urgent zijn en welke uitloopmogelijkheden bestaan. 

Een programmadashboard kan u hierbij helpen!
Een programmadashboard van Promista is een analysetool voor programmamanagers waarmee een snelle analyse gemaakt kan worden op planningsconflicten, uitloop van projecten en het huidige kritische pad.

Lees meer

Functioneel beheer/Informatiemanagement Principal Toolbox

Wij merken regelmatig dat als wij adviseren en ondersteunen bij het implementeren van de Principal Toolbox, er weinig is nagedacht over het functioneel beheer van de tool en hoe je de organisatie meekrijgt in het gebruik. Het blijft een ondergeschoven kindje en werkt remmend op een efficiënt en gedragen toolgebruik binnen de organisatie.

Lees meer

PMO bezien vanuit een HRM perspectief

Hoewel het vakgebied PMO al enige tijd op de kaart staat, is het in HRM land nog relatief onbekend. Zo er al functiebeschrijvingen zijn, komen die vaak niet veel verder dan (Senior) PMO medewerker met een vrij
generieke beschrijving van taken en verantwoordelijkheden. Ook de gesteldeeisen zijn redelijk generiek – veelal administratief en projectmanagement gerelateerd. Daarmee zijn ook opleiding- en carrière paden generiek of helemaal niet beschreven.

Lees meer

Inrichten Functioneel Beheer PM tooling

Functioneel Beheer heeft een essentiële positie voor wat betreft een goedwerkend systeem, terwijl dit bij veel organisaties juist een ondergeschoven kindje is. Meest gehoorde reactie is wat dat betreft “dat komt later wel, we moeten nu aan de slag!”

Lees meer