Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Zeven tips voor een Lean PMO

Door: Jacqueline Miltenburg, projectprofessional en eigenaar van Alles Gaat Vanzelf

IdeeWist je dat de principes van Lean niet alleen voor de business, maar ook voor PMO toepasbaar zijn? 

Door gebruik te maken van Lean-handvatten voor het terugbrengen van verspilling en het continu verbeteren van processen maak je van PMO een dynamisch proces met een oplossing op maat voor elk project. Zeven tips om alvast te starten. 

Lees meer

20 maart: miniseminar 'Agile Beyond Scrum'

ManWhiteboard kleinZet hem alvast in je agenda: op 20 maart organiseert BPUG een mini-seminar Agile Beyond Scrum.

Is jouw organisatie ook op zoek naar meer Agility? Is de keuze voor een methode binnen je organisatie moeilijk? Denk je ook dat Agile een hypewoord is? Wil je graag meer Agile werken in de organisatie, maar kom je op het gebied van methodieken niet verder dan het alom bekende Scrum?

Ga dan samen met ons op verkenning uit, hoor wat er de pro’s en cons zijn van verschillende Agile methodieken en verken of een van de behandelde Agile methodieken past bij jouw organisatie.

Lees meer

Lean: toegevoegde waarde voor projecten en PMO

Door: Jacqueline Miltenburg, projectprofessional en eigenaar van Alles Gaat Vanzelf

PMO plaatjeWie aan Lean denkt, denkt vaak aan procesoptimalisaties, continu verbeteren, kwaliteitsverbetering en kostenreductie. Niet alleen de reguliere business kan de Lean-principes toepassen in het dagelijks werk, ook als PMO'er binnen een projectorganisatie biedt Lean vele handvatten en mogelijkheden om het werk eenvoudiger en efficiënter te organiseren. 

Lees meer

Eerste opdracht Project Open!

Project Open Logo

De eerste opdracht van Project Open is een feit: afgelopen week demonstreerden twee van onze consultants deze open source projectmanagementtool voor één van onze opdrachtgevers.  En met succes: alle wensen van de opdrachtgever zijn erin opgenomen en op een gebruiksvriendelijke manier werkend gemaakt.

Lees meer

Agile in grote organisaties: goed idee of onmogelijk?

De wereld om ons heen staat niet stil. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, verwachtingen veranderen, wetten en regels  worden bijgesteld, en kleine startups verzinnen steeds nieuwe en snellere manieren om de klant te bedienen. 

Logisch dat steeds meer grote bedrijven zich ervan bewust worden dat ze iets moeten doen. Om hun wendbaarheid te vergroten leeft bij veel grote organisaties de wens om over te gaan op een Agile manier van werken. Dat zorgt er immers voor dat het bedrijf zijn wendbaarheid vergroot en sneller kan inspelen op veranderingen in en rond de organisatie. 

Lees meer