Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Wie is verantwoordelijk voor de business benefits?

Business BenefitsVrijwel alle projecten worden gestart met de intentie om ook iets op te leveren – de business benefits. Maar die worden pas opgeleverd nadat het project beëindigd is. Wie is er dan verantwoordelijk voor het realiseren van de business benefits? De projectmanager heeft decharge ontvangen voor zijn opdracht en is naar alle waarschijnlijkheid alweer bezig met een ander project – binnen of buiten de organisatie. Toch is het volgens de literatuur wel raadzaam om deze rol in de organisatie te beleggen. Een aantal onderzoekers nam de proef op de som en belegde deze rol bij de lijnmanager.

Lees meer

Het geheim van een succesvol project? Een goede methodiek!

ProjectHet is een vraag die veel organisaties (en ook veel projectuitvoerders) bezighoudt: waarom zou ik moeten investeren in een projectmethodiek? Het gaat toch ook goed zoals we het nu doen? Het werk wordt gedaan, de producten worden opgeleverd. En dat alles zonder dure methodieken, tools, cursussen en andere toeters en bellen.

Gelukkig is deze vraag al vaker (en eerder) gesteld. Er is zelfs onderzoek gedaan naar hoe effectief het eigenlijk is om een (bestaande) projectmanagement-methodiek te gebruiken. En ja, het heeft echt zin! 

Lees meer

Van 2018 naar 2019: Promista is in beweging!

2019Het afgelopen jaar was een druk en bewogen jaar voor Promista, met veel mooie momenten samen met collega’s en klanten, maar ook de nodige hoofdbrekers over de koers die we in 2019 willen gaan varen. Een terugblik naar het afgelopen jaar, en alvast een preview van de plannen voor 2019. 

Lees meer

Ronde Tafel Sessie: Meer Impact met je Project Portfolio

Uitzicht UtrechtNa lang voorbereiden was het eind vorige week zover: de Ronde Tafel Sessie met gemeenten. Samen met onze partner Fortes (bekend van de Principal Toolbox/Fortes Change Cloud) waren we te gast op een spectaculaire locatie van de gemeente Utrecht: op de 23ste verdieping van de toren naast het station, met een geweldig uitzicht over de stad. 

Lees meer

De kracht en macht van het Praxis Framework – website en webinar in het Nederlands!

Het was een hele klus, maar het vertaalteam heeft het voor elkaar: het hele Praxis Framework is nu vertaald in het Nederlands – compleet met alle onderwerpen, bouwstenen, een bibliotheek en een zoekfunctie. Om die vertaling officieel in gebruik te nemen geeft De Project Academie samen met de eerste in Nederland geaccrediteerde trainer Wijnand Lens een gratis webinar over de kracht en macht van het Praxis Framework. 

Lees meer