Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Promista Maturity Scan: test je projectorganisatie!

RadarNatuurlijk wordt er binnen Promista ook weer gewerkt aan nieuwe mogelijkheden om projectorganisaties nog beter te maken dan ze al zijn. Eerder berichtten we al over de e-learning Agile die volop in ontwikkeling is. Deze keer laten we je graag kennismaken met de Promista Maturity Scan, een online test die inzicht geeft in de volwassenheid van een project of zelfs de hele projectorganisatie. 

Lees meer

Promista zoekt de zon op!

KoffersTerwijl het in Nederland nat en koud blijft zoekt Promista de lente op: een weekendje Spanje met je partner en je collega’s. De zon in je gezicht, de wind in je haar en even opladen!

Lees meer

Zeven tips voor een Lean PMO

Door: Jacqueline Miltenburg, projectprofessional en eigenaar van Alles Gaat Vanzelf

IdeeWist je dat de principes van Lean niet alleen voor de business, maar ook voor PMO toepasbaar zijn? 

Door gebruik te maken van Lean-handvatten voor het terugbrengen van verspilling en het continu verbeteren van processen maak je van PMO een dynamisch proces met een oplossing op maat voor elk project. Zeven tips om alvast te starten. 

Lees meer

20 maart: miniseminar 'Agile Beyond Scrum'

ManWhiteboard kleinZet hem alvast in je agenda: op 20 maart organiseert BPUG een mini-seminar Agile Beyond Scrum.

Is jouw organisatie ook op zoek naar meer Agility? Is de keuze voor een methode binnen je organisatie moeilijk? Denk je ook dat Agile een hypewoord is? Wil je graag meer Agile werken in de organisatie, maar kom je op het gebied van methodieken niet verder dan het alom bekende Scrum?

Ga dan samen met ons op verkenning uit, hoor wat er de pro’s en cons zijn van verschillende Agile methodieken en verken of een van de behandelde Agile methodieken past bij jouw organisatie.

Lees meer

Lean: toegevoegde waarde voor projecten en PMO

Door: Jacqueline Miltenburg, projectprofessional en eigenaar van Alles Gaat Vanzelf

PMO plaatjeWie aan Lean denkt, denkt vaak aan procesoptimalisaties, continu verbeteren, kwaliteitsverbetering en kostenreductie. Niet alleen de reguliere business kan de Lean-principes toepassen in het dagelijks werk, ook als PMO'er binnen een projectorganisatie biedt Lean vele handvatten en mogelijkheden om het werk eenvoudiger en efficiënter te organiseren. 

Lees meer