Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Terugblik seminar ‘Opgavegericht en Agile werken bij gemeenten’

Een inspirerend best practice seminar!

SanderHenkOp donderdag 28 november 2019 organiseerden Promista, Fortes en Phaos gezamenlijk een seminar voor gemeenten over opgavegericht en agile werken. Met sessies van Phaos, gemeente Tilburg en Fortes en Promista was dit een geslaagde en inspirerende middag. Het werd een interactief programma, met veel interessante vragen, praktijkvoorbeelden en discussiepunten.


Onderstaand de presentatieslides van alle sessies. Deze mogen uiteraard voor eigen doeleinden hergebruikt worden.

  • Download hier de presentatieslides van Finus de Broekert van Phaos. Hij vertelde over de essentie van opgavegericht en agile werken en liet zien hoe je deze concepten succesvol kunt verbinden.
  • Download hier de presentatieslides van Eline Kooijman van gemeente Tilburg. Zij gaf een sessie over agile werken in de praktijk. Aan de hand van ervaringen bij de gemeente Tilburg en daarbuiten deelde ze haar inzichten.
  • Download hier de presentatieslides van Sander Nijenhuis van Fortes en Henk Daniël van Promista. Zij vertelden samen over het strategisch aansturen van agile teams met hybride portfolio’s. Daarbij werd ook een koppeling gemaakt met de tool Fortes Change Cloud aan de hand van een korte demo. 

Wil je meer weten over Fortes Change Cloud, het inrichten van PMO of projectmatig creëren? Neem dan contact op, voor een demo of introductieworkshop van één van onze adviseurs, met René Bosschers E rbosschers@promista.nl of M 0642124715.

Agile Projectmanagement

AgilePM

Noteer hem alvast in je agenda: op 21 november geven Kitty Clerc (More Than Learning / De Project Academie) en Henk Daniel (Promista) een workshop over Agile Projectmanagement.

In deze workshop gaan Kitty en Henk op zoek naar de definitie van Agile Projectmanagement. Want Agile kent toch eigenlijk geen projecten? Hoe werkt dit dan? En werk je dan ook echt Agile of is het meer PRINCE2 in een nieuw jasje?

Lees meer

Training Portfoliomanagement

Portfoliomanagement plaatjeVeel organisaties staan voor de uitdaging om continu de toegevoegde waarde van investeringen te beoordelen en daarbij de keuzes te maken tussen investeringen op basis van hun bijdrage aan de strategische doelstellingen. “Doen we de juiste dingen?”, “Zijn de dingen die we doen wel de meest effectieve?”, “Doen we het wel op de goede manier?”. Deze training geeft praktische handvatten bij het ontwikkelen van portfoliomanagement in de organisatie en hoe je je rol hierbij zo optimaal mogelijk kunt invullen. 

Lees meer

Agile PMO: onzin, handig of noodzakelijk?

OPOfficeVoor velen is Agile intussen een bekende term. Projectteams zijn zelforganiserende teams geworden waarin de klant (in de rol van Product owner) en een faciliterend leider (de Scrum master) een belangrijke rol in nemen. Is er in zo een omgeving nog plaats voor een PMO? Wij denken van wel! 

 

In dit artikel laten we je zien hoe een Agile PMO (misschien onder de naam Agile Facilitation Office, AFO) een bijdrage kan leveren aan het goed functioneren van een Agile Organisatie.

Lees meer

Successen vier je samen!

taartNa een jaar voorbereiding, hebben onze consultant Merijn Sakko en Henk Daniel begin oktober bij Defensie de migratie naar de Fortes Change Cloud afgerond.

Lees meer