Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Agile BA, maar dan op maat gemaakt

Training groepAgile Business Analist® is al enige tijd een gecertificeerde training vanuit APMG. Maar wat als je al beschikt over een Agile werkwijze én een team business analisten, maar je die wilt (laten) trainen op een manier die past bij de werkwijze van de organisatie? 

Geen probleem, vinden trainer Wijnand Lens en De Project Academie. Toen vanuit één van onze klanten deze vraag binnenkwam ontwierpen zij een training op maat. Met een combinatie van traditioneel projectmanagement en agile, toegespitst op de specifieke positie van business analisten in de organisatie. 

Lees meer

12 juni: webinar Agile Projectmanagement

Webinar Koptelefoon 2Noteer hem alvast in je agenda: op 12 juni van 12:00 tot 13:00 uur organiseren Henk Daniel van ons eigen Promista en Kitty Clerc van More Than Learning een webinar over Agile Projectmanagement. Deelname is gratis! 

In deze webinar gaan Henk en Kitty op zoek naar de definitie van Agile Projectmanagement. Want Agile kent toch eigenlijk geen projecten? Hoe werkt dit dan? En werk je dan ook echt Agile of is het meer Prince2 in een nieuw jasje? 

Lees meer

BPUG Seminar 2019: EmPowered by Innovation

InnovationOp donderdag 20 juni vindt het grootste event voor project- programma- en portfoliomanagers weer plaats in de Jaarbeurs in Utrecht! Het thema van dit jaar is EmPowered by Innovation en richt zich op innovaties vanuit de omgeving die van invloed zijn op het vakgebied - en anderom. Met een vol en afwisselend programma van verschillende sprekers, workshops en keynotes valt er weer van alles te zien, te doen en te beleven. En natuurlijk zijn we vanuit Promista ook van de partij met een stand en een sessie over balans in je portfolio.

Lees meer

Wie is verantwoordelijk voor de business benefits?

Business BenefitsVrijwel alle projecten worden gestart met de intentie om ook iets op te leveren – de business benefits. Maar die worden pas opgeleverd nadat het project beëindigd is. Wie is er dan verantwoordelijk voor het realiseren van de business benefits? De projectmanager heeft decharge ontvangen voor zijn opdracht en is naar alle waarschijnlijkheid alweer bezig met een ander project – binnen of buiten de organisatie. Toch is het volgens de literatuur wel raadzaam om deze rol in de organisatie te beleggen. Een aantal onderzoekers nam de proef op de som en belegde deze rol bij de lijnmanager.

Lees meer

Het geheim van een succesvol project? Een goede methodiek!

ProjectHet is een vraag die veel organisaties (en ook veel projectuitvoerders) bezighoudt: waarom zou ik moeten investeren in een projectmethodiek? Het gaat toch ook goed zoals we het nu doen? Het werk wordt gedaan, de producten worden opgeleverd. En dat alles zonder dure methodieken, tools, cursussen en andere toeters en bellen.

Gelukkig is deze vraag al vaker (en eerder) gesteld. Er is zelfs onderzoek gedaan naar hoe effectief het eigenlijk is om een (bestaande) projectmanagement-methodiek te gebruiken. En ja, het heeft echt zin! 

Lees meer