Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Agile in grote organisaties: goed idee of onmogelijk?

De wereld om ons heen staat niet stil. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, verwachtingen veranderen, wetten en regels  worden bijgesteld, en kleine startups verzinnen steeds nieuwe en snellere manieren om de klant te bedienen. 

Logisch dat steeds meer grote bedrijven zich ervan bewust worden dat ze iets moeten doen. Om hun wendbaarheid te vergroten leeft bij veel grote organisaties de wens om over te gaan op een Agile manier van werken. Dat zorgt er immers voor dat het bedrijf zijn wendbaarheid vergroot en sneller kan inspelen op veranderingen in en rond de organisatie. 

Lees meer

Binnenkort op jouw computer: E-learning van Promista!

De meeste van onze klanten en medewerkers weten inmiddels dat Promista regelmatig trainingen aanbiedt. Als maatwerk op locatie van de klant, of algemeen op het kantoor van Promista. Maar hoe gemakkelijk zou het zijn als je niet meer hoefde te reizen voor je training maar gewoon achter je computer, in je eigen tempo en op een tijd die jou uitkomt, kennis kan opdoen en je verder kunt ontwikkelen? 

Lees meer

Van 2017 naar 2018: Promista groeit!

Langzaam nemen we afscheid van 2017. Een jaar waarin veel is gebeurd. Terwijl de eindejaarslijstjes worden opgesteld maakt Promista de balans van het afgelopen jaar op. Een jaar waarin verandering, ambitie en succes centraal hebben gestaan. Een Promista-terugblik op 2017. 

Lees meer

BPUG sessie: Agile of project… of allebei?

Vorige week woensdag was Promista het toneel van de laatste BPUG-sessie: Agile and/or Projecten. Ruim 25 mensen uit de projectwereld bogen zicht over de vraag of Agile en projecten eigenlijk wel samen kunnen gaan. 

Daarover bestaat nog de nodige verwarring. Agile heeft het woord 'project' in de ban gedaan, dus eigenlijk zou een Agile project niet kunnen. Aan de andere kant zijn er vele boeken en cursussen beschikbaar over Agile projectmanagement. Er worden vergelijkingen gemaakt met de watervalmethode, terwijl die aan de andere kant ook weer wordt genoemd als 'traditioneel' projectmanagement. 

Lees meer

Verwacht in 2018: Prince2 Update in het Nederlands

In het Engels is hij al enige tijd beschikbaar, en medio 2018 wordt eindelijk de Nederlandse vertaling verwacht: de Prince2 Update 2017. De best practice-methode van Prince2 ondergaat hiermee de grootste update sinds 2009. Zo wordt de methode geüpdatet met de ervaringen van Prince2-gebruikers wereldwijd en blijft de meest gehanteerde projectaanpak meegroeien met hedendaagse ontwikkelingen in techniek en organisatie.  

Lees meer