Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Samen ontzorgen: een samenwerking van Promista en partners

Samenwerken DuimSamen bereik je meer. Dat geldt niet alleen voor de samenwerking tussen Promista en de organisaties die wij mogen ondersteunen en adviseren, maar ook voor de samenwerking tussen Promista en haar partners. 

Regelmatig komen we in een situatie terecht die om meer, en soms ook andere expertise vraagt dan die wij zelf in huis hebben. Daarom hebben we de samenwerking gezocht (en gevonden) met een aantal verwante organisaties. Samen kunnen we een totaalpakket bieden dat klanten volledig kan ondersteunen, van consultancy en training tot tooling en organisatieontwikkeling. Voor ons en onze partners een mooie uitdaging, voor onze klanten één partij om mee te schakelen, minder zoeken en minder gedoe. 

Lees meer

Focus in dienstverlening: extra inzet voor overheidsinstellingen

Handenschudden StadDe laatste tijd vliegen de vragen over tafel bij Promista. Wat vinden we nu het allerleukst om te doen? Waar zijn we gewoon goed in en waarin zijn we beter dan anderen? Hoe gaan we die twee dingen op de juiste manier combineren? En voor wie doen we dat dan? 

Lastige vragen die even tijd nodig hebben gehad om te bezinken en die een goed onderbouwd antwoord verdienen. En dat hebben we nu. Wij zijn Promista, en wij gaan meer doen voor overheidsinstellingen. 

Lees meer

Terugblik seminar ‘Opgavegericht en Agile werken bij gemeenten’

Een inspirerend best practice seminar!

SanderHenkOp donderdag 28 november 2019 organiseerden Promista, Fortes en Phaos gezamenlijk een seminar voor gemeenten over opgavegericht en agile werken. Met sessies van Phaos, gemeente Tilburg en Fortes en Promista was dit een geslaagde en inspirerende middag. Het werd een interactief programma, met veel interessante vragen, praktijkvoorbeelden en discussiepunten.


Onderstaand de presentatieslides van alle sessies. Deze mogen uiteraard voor eigen doeleinden hergebruikt worden.

  • Download hier de presentatieslides van Finus de Broekert van Phaos. Hij vertelde over de essentie van opgavegericht en agile werken en liet zien hoe je deze concepten succesvol kunt verbinden.
  • Download hier de presentatieslides van Eline Kooijman van gemeente Tilburg. Zij gaf een sessie over agile werken in de praktijk. Aan de hand van ervaringen bij de gemeente Tilburg en daarbuiten deelde ze haar inzichten.
  • Download hier de presentatieslides van Sander Nijenhuis van Fortes en Henk Daniël van Promista. Zij vertelden samen over het strategisch aansturen van agile teams met hybride portfolio’s. Daarbij werd ook een koppeling gemaakt met de tool Fortes Change Cloud aan de hand van een korte demo. 

Wil je meer weten over Fortes Change Cloud, het inrichten van PMO of projectmatig creëren? Neem dan contact op, voor een demo of introductieworkshop van één van onze adviseurs, met René Bosschers E rbosschers@promista.nl of M 0642124715.

Agile Projectmanagement

AgilePM

Noteer hem alvast in je agenda: op 21 november geven Kitty Clerc (More Than Learning / De Project Academie) en Henk Daniel (Promista) een workshop over Agile Projectmanagement.

In deze workshop gaan Kitty en Henk op zoek naar de definitie van Agile Projectmanagement. Want Agile kent toch eigenlijk geen projecten? Hoe werkt dit dan? En werk je dan ook echt Agile of is het meer PRINCE2 in een nieuw jasje?

Lees meer

Training Portfoliomanagement

Portfoliomanagement plaatjeVeel organisaties staan voor de uitdaging om continu de toegevoegde waarde van investeringen te beoordelen en daarbij de keuzes te maken tussen investeringen op basis van hun bijdrage aan de strategische doelstellingen. “Doen we de juiste dingen?”, “Zijn de dingen die we doen wel de meest effectieve?”, “Doen we het wel op de goede manier?”. Deze training geeft praktische handvatten bij het ontwikkelen van portfoliomanagement in de organisatie en hoe je je rol hierbij zo optimaal mogelijk kunt invullen. 

Lees meer