Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Functioneel beheer /Informatie management Principal Toolbox

 

Wij merken regelmatig dat als wij adviseren en ondersteunen bij het implementeren van de Principal Toolbox, er weinig is nagedacht over het functioneel beheer van de tool en hoe je de organisatie meekrijgt in het gebruik. Het blijft een ondergeschoven kindje en werkt remmend op een efficiënt en gedragen toolgebruik binnen de organisatie.

Functioneel beheer vormt de schakel tussen de eindgebruiker en de ontwikkelaar van een systeem en is verantwoordelijk voor het optimaliseren van dit proces. Hij/zij zal met zowel IT'ers als eindgebruikers en managers moeten schakelen. In deze gesprekken dient de functioneel beheerder altijd zijn voelsprieten te gebruiken om de diverse meningen, ideeën, doelstellingen, conflicten en verborgen agenda’s te signaleren en op de juiste manier hierop te reageren en acteren. Aanvullende softskills die ook belangrijk zijn voor een functioneel beheerder zijn empatisch vermogen (inlevingsvermogen), flexibel kunnen reageren en een rechte rug hebben ('nee' durven zeggen).

Consultants van Promista kunnen deze competenties met een flexibele inzet leveren en zo bijdragen aan een gedragen en efficiënt toolgebruik in uw organisatie.

Bij Promista is veel kennis en ervaring met het inrichten van Project Management Offices/ Projectbureaus, het inrichten van projectmanagement processen en het implementeren van PM tooling (met name Principal Toolbox). Al onze PMO Consultants werken minimaal op HBO niveau met kennis van Agile, SCRUM, PRINCE2, P3O, MoP, MSP en specifieke kennis van Principal Toolbox, MS Excel en MS Project.

Wilt u meer weten over de inrichting van Functioneel Beheer van de Principal Toolbox binnen organisaties waar Functioneel beheer nog niet is ingericht dan wel verder ontwikkeld dient te worden. Download dan de whitepaper Inrichting  Functioneel Beheer Principal Toolbox.Of heeft u behoefte aan ondersteuning bij het inrichten van het Functioneel Beheer van de Principal Toolbox? Neem dan contact op met René Bosschers  via e-mail rbosschers@promista.nl of bel 06 - 42 124 715.