Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Verwacht in 2018: Prince2 Update in het Nederlands

In het Engels is hij al enige tijd beschikbaar, en medio 2018 wordt eindelijk de Nederlandse vertaling verwacht: de Prince2 Update 2017. De best practice-methode van Prince2 ondergaat hiermee de grootste update sinds 2009. Zo wordt de methode geüpdatet met de ervaringen van Prince2-gebruikers wereldwijd en blijft de meest gehanteerde projectaanpak meegroeien met hedendaagse ontwikkelingen in techniek en organisatie.  

Wat is er veranderd?

De basis van de Prince2-methode blijft gelijk. De 7 principes, 7 thema’s en 7 processen worden nog steeds gehanteerd. De belangrijkste wijziging zit in het op maat maken van de Prince2-methode voor verschillende soorten projecten en omgevingen.

De belangrijkste wijzigingen:

  • Het op maat maken van de Prince2-methode op het gebied van thema’s en processen, rollen en managementproducten.
  • Meer gericht op de toepassing in de praktijk met extra voorbeelden, hints en tips.
  • Meer gericht op gebruiksvriendelijkheid: de principes en thema’s worden duidelijk aan elkaar gelinkt, en het bijwerken en aanpassen van projecten krijgt meer aandacht.
  • Thema’s krijgen elk een eigen hoofdstuk met uitleg over het gebruik en een aantal minimum vereisten voor het succesvol voltooien van een project.
  • Meer informatie over het Prince2 Lidmaatschap.

Moet ik een nieuw certificaat halen?

Beschikt u over een Prince2 Foundation certificaat, dan is deze nog altijd onbeperkt geldig. Voor de certificering van Prince2 Practitioner geldt dat de geldigheidstermijn van het certificaat wordt verkort van 5 naar 3 jaar. Verlengen van het certificaat kan door activiteiten te ondernemen onder het Prince2 Lidmaatschap, of door het examen opnieuw af te leggen.

Toe aan een nieuwe training?

In 2018 wordt een nieuwe Nederlandstalige versie van Prince2 verwacht. Houd vanaf volgend jaar dus de trainingskalender in de gaten voor de nieuwste versie!

Liever  niet wachten? Ook de huidige versie wordt aangeboden door Promista ,zowel de Foundation als de Practitioner versie  kunt u  terugvinden op de trainingskalender.

Tags: methoden, training