Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Van 2017 naar 2018: Promista groeit!

Langzaam nemen we afscheid van 2017. Een jaar waarin veel is gebeurd. Terwijl de eindejaarslijstjes worden opgesteld maakt Promista de balans van het afgelopen jaar op. Een jaar waarin verandering, ambitie en succes centraal hebben gestaan. Een Promista-terugblik op 2017. 

De ambitie

Promista begon het jaar met ambitieuze plannen. Niet alleen moest het bedrijf groter worden, de ambitie was ook om de werkzaamheden meer te verschuiven van puur operationele ondersteuning richting advies, consultancy en het leveren van de juiste projectprofessionals. 

De aanpak

Met alleen ambitie kom je er niet. Daarom koos Promista voor een goed doordachte aanpak. Het verandertraject werd gestart vanuit het management van het bedrijf, met een externe adviseur ter ondersteuning en als sparringpartner. Daarnaast werden de medewerkers bij elke stap betrokken. Zo ontwikkelt het hele team mee met het bedrijf. Maar ook werd ondervonden dat niet alles valt te plannen: soms moet je gewoon doen en vallen de stukjes op hun plaats. Zo zijn er mooie ontwikkelingen gemaakt door in gesprek te gaan met opdrachtgevers, waardoor medewerkers konden groeien en de relatie met de klant nog beter werd. 

Het resultaat

Er is weer veel gebeurd het afgelopen jaar. Tijdens de BPUG-seminar in Utrecht stond vanuit Promista DevOps centraal. Een thema dat in de tweede helft van het jaar nog eens terugkwam in de workshop The Phoenix Project. Daarnaast is er op Agile gebied veel gebeurd: de lancering van de training Agile BA, medewerkers die zelf Agile zijn gaan werken en die kennis en ervaring gebruiken bij ondersteuning en advies voor klanten. 

Maar ook als team is Promista gegroeid. Door samen deze verandering door te gaan is het team hechter geworden, is er meer onderlinge support ontstaan en kunnen we samen kansen zien en ook benutten. Dankzij de open communicatie en de positieve opstelling straalt het team energie uit, en dat neemt ieder mee naar de klant. En dat resulteert weer in tevreden klanten en uitdagender opdrachten, ook op strategisch en tactisch niveau. 

Het nieuwe jaar

Wat er precies in het nieuwe jaar gaat gebeuren valt niet te voorspellen. Wel wordt de positieve ontwikkeling van dit jaar voortgezet, met meer uitwisseling van kennis en ervaring, meer support en meerwaarde voor de klant, en meer van dezelfde positieve energie die in 2017 op gang is gebracht. Ook in 2018 gaat Promista er met veel plezier en vol energie tegenaan!