Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Eerste opdracht Project Open!

Project Open Logo

De eerste opdracht van Project Open is een feit: afgelopen week demonstreerden twee van onze consultants deze open source projectmanagementtool voor één van onze opdrachtgevers.  En met succes: alle wensen van de opdrachtgever zijn erin opgenomen en op een gebruiksvriendelijke manier werkend gemaakt.

Tooling op maat

Project Open is een open source ERP/ project- en portfoliomanagementtool. De software is gratis, maar moet wel aangepast worden naar de wensen van de organisatie. De consultants van Promista hebben bij de ontwikkeling van deze tool de Nederlandse vertaling voor hun rekening genomen en zijn de afgelopen periode  druk bezig geweest met het inventariseren van de wensen en het opbouwen van de tooling voor één van onze opdrachtgevers. Het resultaat mag er zijn: een op maat gemaakte tool die precies past, en  die ook in de toekomst mee kan groeien met de organisatie.

Positieve eerste demo

Tijdens de eerste demo zijn alle bekende onderdelen van project- en portfoliomanagement aan bod gekomen. Het samenstellen van een portfolio, de onderverdeling naar verschillende projecten, de planning, budgetten en te nemen acties. Zo kan men eenvoudig bepalen wat er wanneer moet gebeuren. Op basis van de demo is een eerste maatwerk basisversie. De reactie daarop was positief: de basis staat en werkt goed!

Het vervolg: aanscherpen en uitbreiden

De volgende stappen zijn ook al bepaald: samen met de opdrachtgever gaat Promista in nauwe samenwerking met de opdrachtgever de nieuw opgezette tooling verder invullen. Niet alleen met de échte data van de organisatie, maar ook met het aanscherpen van de functionaliteit, het opnemen van nieuwe wensen en het opzetten van rapportages voor het management. Op naar de tweede demo van een toekomstbestendig systeem op maat!