Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Agile BA, maar dan op maat gemaakt

Training groepAgile Business Analist® is al enige tijd een gecertificeerde training vanuit APMG. Maar wat als je al beschikt over een Agile werkwijze én een team business analisten, maar je die wilt (laten) trainen op een manier die past bij de werkwijze van de organisatie? 

Geen probleem, vinden trainer Wijnand Lens en De Project Academie. Toen vanuit één van onze klanten deze vraag binnenkwam ontwierpen zij een training op maat. Met een combinatie van traditioneel projectmanagement en agile, toegespitst op de specifieke positie van business analisten in de organisatie. 

Combinatie van theorie en praktijk

Met een goede samenwerking komt een op maat gesneden training tot stand. De theorie werd verzorgd door Wijnand en De Project Academie, de organisatie zelf leverde een praktijkcase die tijdens de training als voorbeeld werd gebruikt.  

Tijdens de training is de nadruk gelegd op de positie en werkzaamheden van de business analisten in de organisatie. Welke werkzaamheden voeren zij uit en van welke technieken maken ze gebruik? Wat is de rol van een business analist in een agile omgeving? Maar vooral: Welke technieken zijn er nog meer en hoe gebruik je die in een wereld die steeds meer agile wordt? 

Interactieve training

Door de combinatie van theorie en praktijk ontstaat een interactieve training waarin veel ruimte is voor vragen vanuit de praktijk en discussies. Doordat de praktijkcase uit de organisatie zelf komt zijn de deelnemers meteen met hun eigen werk bezig, wat de training heel praktisch en toepasbaar maakt in het dagelijks werk. 

De reactie: geslaagde training! 

De eerste groep heeft inmiddels de training op maat ontvangen en is enthousiast! Door de mix van het bekende met het nieuwe is de nieuwe kennis en ervaring uit de training snel toe te passen in de dagelijkse praktijk. En dat verbetert de positie én de toegevoegde waarde van de business analisten. Binnenkort wordt de training op maat bij deze klant dan ook aan meerdere groepen gegeven.  

Ook een training op maat nodig? 

Met een training op maat haal je het beste uit twee werelden: de kennis van de Agile BA training van APMG (eventueel met examen), én oefenen in je eigen werksituatie door middel van een (door de organisatie aangeleverde) praktijkcase. 

Met jouw business analisten ook zo’n training op maat volgen? Dat regelen we voor je! Neem vandaag nog contact op met Rene Bosschers via e-mail of telefonisch op 06-42124715 en laat je informeren over de mogelijkheden.