Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Eerste webinar: Agile Project Management

Webinar Koptelefoon 2Vorige week was het zover: allereerste webinar van Promista en MoreThanLearning. Leuk en leerzaam om te doen, en natuurlijk hopen we dat jullie ook aan de slag kunnen met de besproken theorie en voorbeelden! 

Agile Projectmanagement

Het onderwerp van de webinar was Agile Projectmanagement. Voor velen is Agile intussen een bekende term. De webinar gaf je een aantal praktische handvatten over hoe je nu projecten Agile kunt vormgeven.

Onze eigen Henk Daniel vertelde samen met Kitty Clerc (MoreThanLearning) hoe de vork in de steel zit. In de webinar lieten ze zien hoe je in een eenvoudig project met meerdere teams stapsgewijs aan één resultaat werkt. De teams bepalen in overleg wat er in de aankomende sprint wordt gedaan en binnen welke technische- en bedrijfskaders dat moet gebeuren (denk bijvoorbeeld aan security policy, huisstijl of AVG). Met hun expertise bepalen de teams zelf hoe ze het resultaat realiseren. De beoogde klantwaarde (bijvoorbeeld klanttevredenheid) wordt hierbij steeds gemonitord. 

Daarnaast is het project zo ingericht dat de aansluiting met het portfolio en de bedrijfsvisie transparant is, en dat daarover kan worden gerapporteerd. Daartoe hebben Henk en Kitty in de webinar ook de tool Fortes Change Cloud ingericht. Zo spreekt het voorbeeld echt tot de verbeelding!

Webinar gemist? 

Heb je de webinar gemist? Dan kun je hem in zijn geheel terugkijken op ons YouTube-kanaal.

Wil je meer leren over Agile Projectmanagement of er professioneel mee aan de slag? Dan is de training AgilePM® wellicht iets voor jou. Meer informatie over deze training vind je op onze website