Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Agile Project Management in een kwartier

AgilePMGeen tijd voor een uitgebreide cursus Agile Project Management, maar wel af en toe een koffiemomentje over? Ook dan kun je je alvast verdiepen in de verschillende onderdelen van Agile PM. Zo krijg je alvast wat meer kennis en inzicht in de wereld van Agile PM. Trainer Kitty Clerc van De Project Academie en onze eigen Henk Daniel maken een reeks korte filmpjes waardoor je tijdens je kwartiertje koffiepauze toch weer nieuwe dingen leert. De eerste staat alvast online.

Verschillende korte video’s

In deze periode moeten veel mensen hun tijd goed zien te verdelen. Voor veel organisaties geldt nog steeds het advies om zo veel mogelijk thuis te werken. De kinderen mogen inmiddels geleidelijk weer naar school of naar de opvang, maar zullen toch een gedeelte van de tijd thuis worden opgevangen. Dat laat niet veel ruimte voor hele dagen training. 

Maar soms is het toch handig om net iets meer te weten over een bepaald onderwerp. Daarom zetten we een reeks korte filmpjes op over Agile PM. Elk filmpje duurt ongeveer tien minuten. Kort genoeg voor je koffiepauze dus, en aan te zetten wanneer jij daar tijd voor hebt. En: behalve een klein beetje tijd en een kop koffie uit je eigen koffieapparaat kost het je verder helemaal niets. 

Eerste filmpje: agile projectteams

Het eerste filmpje staat alvast online en neemt je mee in het samenstellen van een agile projectteam. Henk en Kitty laten je zien uit welke rollen zo’n projectteam bestaat, hoe je een (of meerdere) team(s) samenstelt en hoe je business en IT in verschillende rollen optimaal kunt laten samenwerken. Met behulp van het door hen speciaal ontwikkelde projectcanvas worden alvast de eerste contouren van een project uitgezet. 

Dat laten ze ook meteen in de praktijk zien: samen met een (fictief) bedrijf verbeteren ze de duurzaamheid en voeren ze energiebesparingen op de werkvloer door. Zo krijg je een goed idee van hoe een rolverdeling eruit zou kunnen zien in het verduurzamingstraject, en leer je wat de voordelen van die rolverdeling zijn. 

Vervolg

Natuurlijk blijft het niet bij een filmpje van tien minuten. Agile Project Management heeft meerdere aspecten die het bekijken waard zijn. Daarom wordt dit eerste filmpje opgevolgd door nog een viertal korte filmpjes, waarin ook de andere onderwerpen van Agile PM kort worden uitgelicht. Uiteraard houden we je op de hoogte van het verschijnen van elke nieuwe aflevering! 

Nieuwsgierig geworden? 

Het eerste filmpje kun je vanaf vandaag bekijken. Gewoon thuis op de bank, wanneer het jou uitkomt. Benieuwd geworden? Hier vind je hem. Onderaan de pagina kun je ook het Agile PM projectcanvas met daarbij een korte toelichting downloaden.