Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

DEEL 2 - AGILE PROJECT MANAGEMENT IN EEN KWARTIER

william iven gcsNOsPEXfs unsplashTrainer Kitty Clerc van De Project Academie en Henk Daniel van Promista zijn weer aan de slag gegaan met een onderdeel van Agile Project Management. In de tweede video van deze reeks komt weer een mooie casus voorbij waarmee Kitty en Henk kennis en inzicht geven in de wereld van Agile PM. De video duurt net iets langer dan 10 minuten. Ideaal om tussendoor even snel je kennis bij te spijkeren.

Nieuwsgierig? Bekijk de video hier


VERSCHILLENDE KORTE VIDEO'S

Misschien zit je al in de vakantiemodus of komt de vakantie steeds dichterbij. Dan is er niet altijd motivatie en tijd om een hele dag training te volgen. Het thuiswerken heeft ervoor gezorgd dat wij ons met zijn allen meer online bevinden. Ook Promista doet graag mee met deze trend en deelt samen met de Project Academie haar kennis online. Met een reeks korte video’s over Agile PM kun je zelf kiezen wanneer jij er klaar voor bent om je kennis weer bij te spijkeren. In deze serie duurt een filmpje gemiddeld tien minuten. Je kunt het gebruiken als een korte break onder het genot van een lekker kopje koffie.

TWEEDE FILMPJE: STUREN OP WAARDE

In het tweede deel van deze videoreeks gaan Kitty en Henk het hebben over het beoogde projectresultaat en de waarde die daarmee wordt gecreëerd. Aan de hand van een casus laten ze jou nadenken: wat wil jouw bedrijf bereiken en welke resultaten zijn daarvoor nodig?

Henk kruipt in de rol van directeur van een (fictief) bedrijf. Hij heeft een aantal doelen opgesteld omtrent het verduurzamen van het kantoor. Kitty laat zien op welke manier Agile PM een bijdrage kan leveren aan het behalen van dit doel. Benefit Assessment en PRL zijn termen waarvan Kitty laat zien hoe je deze kunt toepassen in de praktijk.

Het tweede filmpje staat online en kun via deze link bekijken! Onderaan de pagina kun je ook het Agile PM projectcanvas met daarbij een korte toelichting downloaden.

MEER ZIEN?

Ben jij ook nieuwsgierig geworden na het kijken van de video? Agile Project Management heeft veel aspecten die het bekijken waard zijn. Daarom maken wij graag nog een aantal filmpjes waarin we verschillende onderdelen van Agile PM uitlichten. Wij houden jullie op de hoogte.