Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Training Fortes Change Cloud niveau 2 bij Provincie Zuid-Holland

pzh groot jpgHans van der Leden werkt bij de Provincie Zuid-Holland en is onder andere functioneel beheerder van de Fortes Change Cloud. Onlangs heeft hij de training Fortes Change Cloud niveau 2 gevolgd en wij van Promista zijn natuurlijk nieuwsgierig naar zijn ervaring. 

 Hoe vond u de organisatie van de training?
Ik vond het goed geregeld. Door de coronacrisis hadden we natuurlijk te maken met een bijzondere situatie. We waren met een klein clubje in een vrij grote ruimte. Op deze manier hebben we alsnog de training kunnen voortzetten.

Wat zijn de voordelen die u heeft meegekregen vanuit de training?
Wanneer je gezamenlijk een training volgt op locatie ontstaat er veel dynamiek. Je hebt veel meer kans om meteen te reageren en vragen te stellen. Wij zaten met een aantal collega’s met min of meer allemaal een andere rol. Dat maakt het erg interessant. 

Er werd ons gevraagd om van te voren aan te geven waar we de focus op wilden hebben tijdens de training. Daar hebben we allemaal aangegeven dat we extra tijd willen besteden aan de rapportages. Als extraatje hebben we een klein uitstapje gemaakt naar niveau 3. 

Hoe vond u dat de training was ingedeeld?
Ik vond de training goed ingedeeld. Ik had een aantal belangrijke onderdelen waar ik voor kwam en hier hebben we voldoende tijd aan kunnen besteden. Daarom was het goed dat we van te voren konden aangeven welke onderwerpen we graag wilden meenemen in de training.

Zijn er dingen die u vanuit de training al heeft toegepast in de praktijk? 
Zeker weten. Ik beheer het systeem al heel wat jaren en dan zit ik aan de inrichtingskant en het gebruikersbeheer. Dat zit bij mij wel goed in de vingers. Maar aan de kant van portfolio en projecten ben ik weer wat minder betrokken. We hadden allemaal behoefte aan inzicht in het maken van rapportages. Dat is iets wat we meteen met z’n allen zijn gaan toepassen.

Zou u de training aanbevelen?
In deze periode zou ik het zeker iedereen aanbevelen. Normaal is de training misschien wat groter opgezet, daar kan ik dus niet over meepraten. Het kleinschalige is juist iets wat ik als prettig heb ervaren. Mijn collega’s en ik hebben allemaal hetzelfde beeld, zeker als we kijken op het gebied van rapportages, dan is de training gewoon goed geweest.