Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Vakantie stress

September, de tijd waarin iedereen na een welverdiende vakantie weer vol goede moed aan zijn werk begint. De files vielen die eerste ochtend mee, dus je bent mooi op tijd op kantoor en helemaal klaar voor een frisse start. De eerste vroege vogels zijn al aanwezig en begroeten je bij de koffie automaat, na de nodige (sterke) vakantie verhalen vind je je werkplek en wordt de computer aangezet.

Outlook wordt gestart en dan komt het… “300 nieuwe berichten en 50 herinneringen”

De vakantiestemming die bij de koffie automaat nog even naar boven kwam wordt in één klap definitief weggevaagd en maakt plaats voor een weemoedig gevoel. De rest van de dag worstel je je een weg door mailtjes, vragen, uitnodigingen en herinneringen. Welke zijn belangrijk? Wat is al oud nieuws? Wordt er iets van je verwacht, of is het alleen maar ‘ter info’? 
Tussendoor komen de eerste telefoontjes en nieuwe vragen ook al binnen. Het nieuws dat je terug bent van vakantie heeft zich als een lopend vuurtje door het bedrijf verspreid en je notitieblok vult zich in recordtempo met “To do’s” en terugbelacties. Zuchtend kijk je op de klok: vijf uur geweest. Tijd om in te pakken, misschien thuis nog wat e-mails te beantwoorden en anders is er morgen weer een dag. Nog maar 100 mailtjes te gaan!

Herkenbaar? Hoeveel tijd zou het schelen als je met één druk op de knop een overzicht kon krijgen van al deze dingen? Zodat je gelijk weet wat je aandacht nodig heeft en welke acties van je worden verwacht. Helaas zijn we nog niet zover. Hoe goed Microsoft en Google ook hun best doen, wat e-mail betreft komt het vaak nog aan op alles minstens even scannen voordat het de digitale papierbak in gaat.

RapportenVoor een project- of portfoliomanager is het vaak niet anders. In drie weken kan er veel gebeuren en je wilt zo snel mogelijk de actuele stand van zaken weten. Gelukkig is de techniek hierbij een stuk behulpzamer. Door slim ingerichte dashboards, rapportages of een goed geconfigureerde tool, zie je in één oogopslag wat je aandacht nodig heeft. Zo’n rapport kan vaak al een relatief simpel voortgangsrapport of programmadashboard in Excel zijn, waar het om gaat is dat de relevante informatie actueel, snel toegankelijk en makkelijk leesbaar is.

Promista kan u en uw organisatie hierbij helpen. Uw mailbox kunnen wij niet overnemen, maar wij bieden wel een aantal standaard templates welke u zonder hulpmiddelen in uw organisatie kunt inzetten om meer inzicht en grip op uw projecten te krijgen. En gaat uw vraag verder, dan helpen wij u natuurlijk ook, bijvoorbeeld voor het maken van een dashboard, de implementatie van een complete tool of het professionaliseren van uw project organisatie.
Geïnteresseerd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens onder “Downloads” of neem contact met ons op.

Merijn Sakko (Project Consultant)