Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

foto LianderKan Promista onze zieke PMO-medewerker gedurende een periode van 9 maanden vervangen?

liander

 

 

 

 

 

De opdracht

In overleg met Liander heeft Promista een PMO-consultant gedetacheerd bij Liander, een bekende van het bedrijf, omdat deze consultant al eerder opdrachten samen met Liander had gedaan. In het begin lag het accent van de werkzaamheden vooral op het zo goed mogelijk ondersteunen van het Bedrijfsbureau bij de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden.

De uitvoering

Na verloop van tijd werd in gezamenlijk overleg besloten de opdracht breder te trekken, doordat de veranderingen in de organisatie steeds meer vroegen om een andere kijk op resourcing en dat past perfect bij de manier waarop wij werken. De PMO-consultant van Promista richt zich nu ook op het inrichten en structureren van de managementinformatie over resourcing.

De feedback

Jeannette Lette, Portfolio Management Officer Bedrijfsbureau Uitvoering, Liander

"Mede door de interne reorganisatie ontstonden er nieuwe vraagstukken"

Jeannette Lette is Portfolio Management Officer bij het Bedrijfsbureau Uitvoering van Liander, dat als energienetbeheerder zich vooral richt op aanleg, onderhoud en beheer van elektriciteits- en gasaansluitingen. Daarnaast distribueert en transporteert ze elektriciteit en gas. Jeannette Lette is in haar functie o.a. verantwoordelijk voor het leveren van de juiste managementinformatie. Zij vertelt: “Toen ik 2½ jaar geleden in deze functie begon, werkte er een PMO-consultant van Promista bij ons. Hij ondersteunde ons bij het maken van rapportages en hielp ons bij de selectie van de juiste tooling. De samenwerking verliep prima. En nu we menskracht tekort kwamen, deden we graag weer beroep op Promista.”

In eerste instantie werd besloten, dat Promista zou zorgen voor continuïteit op het Bedrijfsbureau: de dagelijkse projectzaken moesten doorgaan. Gaandeweg veranderde de opdracht doordat de vraag veranderde. Jeannette Lette verklaart: “Mede door de interne reorganisatie ontstonden er nieuwe vraagstukken. Doordat de PMO-consultant ons nieuwe inzichten kon geven, oftewel nieuwe managementinformatie, nam de vraag naar informatie toe. Het management wilde meer zien en weten. Gelukkig helpt de PMO-consultant ons ook met het bepalen van welke informatie echt relevant is en wanneer er sprake is van een overload aan informatie. Promista denkt goed met ons mee en biedt – indien wenselijk –alternatieven. Over het algemeen kan ik zeggen dat Promista ons goed meeneemt in de groei die wij doormaken. Zij delen daarbij ook hun netwerk en dat heeft voor mij veel toegevoegde waarde. Door de rondetafelgesprekken van Promista leer ik veel van andere organisaties. Promista maakt hiermee voor mij het onderscheid: ze hebben de kennis, delen hun kennis en door het verbinden van organisaties kan die kennis zich nog verder ontwikkelen.

We hebben meer inzicht gekregen in onze managementinformatie. Hierdoor kan het management beter sturing geven aan de organisatie en haar programma’s en projecten. Wij zijn een organisatie die volop in ontwikkeling is en Promista speelt hierin een belangrijke rol in de professionalisering van het projectmatig werken. Wij hebben genoeg kennis van projecten, we verzuimen alleen om het consistent en consciëntieus op te pakken en onze werkwijze te borgen. Daar ligt onze – gezamenlijke - uitdaging!”

Het succes

Naast extra menskracht krijgt Liander steeds meer inzicht in de managementinformatie. Om de veranderingen goed te kunnen managen, is dat noodzakelijk en door de samenwerking met Promista is het steeds duidelijker welke informatie belangrijk is. Daarmee wordt het succes van Liander het succes van Promista!

Interesse

Bel René Bosschers: 06 421 24 715 of stuur een e-mail.