Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Projectmanagement Software

 • Fortes Change Cloud (Principal Toolbox)

  PTBDe Fortes Change Cloud (ook wel bekend als de Principal Toolbox), ontwikkeld door Fortes Solutions, is een modulair opgebouwd softwarepakket. De basis kan door middel van add-ons volledig naar eigen wens worden ingevuld. Als extra modules worden onder andere portfoliomanagement, resource-allocatie en benefit management aangeboden. 

  Door de modulaire opbouw bevat de software alleen datgene wat op dat moment nodig is. Zo worden er geen overbodige zaken aangeschaft en groeit het systeem mee met de organisatie.

  Meer informatie en een online demo van de Fortes Change Cloud zijn te vinden op de website van Fortes Solutions.

  Read more

 • Project-Open

  POProject Open is een open source applicatie. In tegenstelling tot de 'gesloten' systemen van andere aanbieders draait open source software om het samen delen en ontwikkelen van functionaliteiten. Andere ontwikkelaars kunnen hun eigen ideeën uitwerken en als aanvullende modules beschikbaar stellen.

  De software is gratis te downloaden via de website, maar wordt doordat de broncode beschikbaar wordt gesteld verder ontwikkeld door personen of groepen die niet noodzakelijk verbonden zijn aan Project Open. Dit maakt het programma geschikt om uit te proberen en (zelf of met hulp van een ontwikkelaar) verder vorm te geven naar de wensen van de organisatie.

  Meer informatie, een demo en de download van de basissoftware zijn te vinden op de website van Project Open. 

  Read more

 • Microsoft Project

  MSP

  Misschien wel het bekendste pakket in dit rijtje en niet voor niets. Microsoft Project is al vele jaren het synoniem voor projectplannen. De ‘auto-schedule’ optie en vele andere mogelijkheden die het systeem biedt, zorgen vaak voor een haat-liefde verhouding onder de gebruikers.  

  Er zijn inmiddels meerdere versies van het programma beschikbaar, van stand-alone voor het managen van afzonderlijke projecten tot een ‘enterprise’ versie, gekoppeld aan Office365, waar ook portfolio management en bijvoorbeeld tijdschrijven in zijn geïntegreerd. Gecombineerd met het feit dat veel organisaties al Microsoft producten zoals SharePoint in huis hebben, is Project een gewilde oplossing die zeer goed te integreren is in het bestaande applicatie landschap. 

  Meer informatie over Microsoft Project en de verschillende varianten hierop is te vinden op de website van Microsoft.

  Read more

 • Primavera

  primavera

  Primavera is één van de langst lopende softwarepakketten, waarvan de eerste versie al in 1983 verscheen en is sinds 2008 eigendom van Oracle. De focus van dit programma ligt op het maken van (project)planningen voor met name bouw- en engineering projecten en sectoren als luchtvaart, defensie en chemie. Door extra modules te koppelen kan de functionaliteit worden uitgebreid met onder andere Portfolio- en Contract management. Inmiddels is er ook een web-based enterprise oplossing beschikbaar waarin ook resource allocatie en risicomanagement beschikbaar zijn. 

  Meer informatie over Primavera en de mogelijkheden van deze software zijn te vinden op de website van Oracle.

  Read more

 • Clarity

  clarityCA Clarity PPM is een softwaremodule van Clarity die specifiek gericht is op het managen van projecten, programma's en portfolio's. Het programma biedt een brede functionaliteit op alle gebieden  van project-, programma- en portfoliomanagement, van het opstellen van een planning tot het managen van resources en het maken van rapportages.

  Als module maakt CA Clarity PPM onderdeel uit van de Clarity softwarepakketten, die elk gericht zijn op de behoeften van een specifieke bedrijfstak, zoals het bedrijfsleven, de overheid of de IT-sector. 

  Meer informatie over Clarity en CA Clarity PPM is te vinden op de website van CA Technologies.

  Read more