Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Tooling

Tooling is vaak het sluitstuk van de projectinrichting. Na het inrichten van de organisatie, het definiëren van alle rollen en verantwoordelijkheden en het inrichten van de governance moet de inrichting en de voortgang van het project vastgelegd worden in een projectmanagementtool. 

Daarbij wordt eerst gekeken naar het bestaande systeem. Is dit nog toereikend of is vervanging nodig? En als er vervanging nodig is, hoe moet die er dan uitzien? Wordt het een web-based systeem of is een lokale installatie gewenst? Welke onderdelen moeten erin worden vastgelegd? En welke rapportageformats worden er gebruikt? 

Promista helpt u met het maken van een goede afweging op basis van uw huidige situatie, wensen en toekomstvisie. 

Project management software

Voor het bijhouden van alle informatie rondom het opzetten en uitvoeren van een project zijn inmiddels vele programma's beschikbaar. Het uiterlijk van al deze softwarepakketten kan behoorlijk verschillen, maar het doel blijft hetzelfde: de projectmanager zo goed mogelijk ondersteunen bij het uitvoeren van het project en het verschaffen van informatie aan de opdrachtgevers. 

Promista werkt bij verschillende klanten met verschillende softwarepakketten, waaronder Principal Toolbox, Microsoft Project en Project Open. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en bieden ondersteuning bij het implementeren van uw systeem.

Read more

Inrichting van portfoliomanagement

Een succesvolle samenstelling van het portfolio vraagt om een scherpe blik op de organisatie. Waar ligt de focus? Wat leeft er binnen de organisatie? Op welke manier wordt er samengewerkt en wat is de bedrijfscultuur? 

Promista helpt u graag bij het in kaart brengen van uw organisatie en het samenstellen en implementeren van een passend projectenportfolio.  

"DE CONSULTANT VAN PROMISTA HEEFT ONS GEHOLPEN HET PROJECTMODEL TE OPTIMALISEREN EN HEEFT ONDERSTEUNING GEBODEN BIJ HET INRICHTEN VAN DE TOOLBOX."

Miranda van Dort - gemeente Wijk bij Duurstede

Fortes Change Cloud

Fortes Change Cloud

Inmiddels heeft Promista ruim tien jaar ervaring met de Fortes Change Cloud, ook wel bekend als de Principal Toolbox. Onze consultants zijn, in samenwerking met de specialisten van Fortes, betrokken bij implementaties op nationaal en internationaal vlak. Zo hebben we Fortes Change Cloud geimplementeerd bij onder andere Gemeente Den Haag, UWV, Plus Retail, Alliander, Politie Nederland, New Breed (US) en Manitoba eHealth (Canada). 

Functioneel beheer: essentieel voor goede tooling

Functioneel beheer: essentieel voor goede tooling

Als de projectorganisatie groeit ontstaat vaak de behoefte om zaken op een eenduidige manier aan te pakken. Zowel vanuit IPMA als vanuit Prince2 wordt een uniforme aanpak onderschreven. Een logische stap is dan om gebruik te gaan maken van projectmanagementtooling. Bij het in gebruik nemen van deze tooling wordt vaak niet te lang stilgestaan bij de inrichting van het systeem. Onder het motto 'hoe meer, hoe beter' wordt vervolgens een uitgebreide tool uitgerold terwijl een eenvoudig model wellicht had volstaan. 

Product Based Planning

Product Based Planning

Het belangrijkste aspect van een project is het resultaat: wat gaat het project uiteindelijk opleveren? Welke producten zijn hierbij belangrijk? Om alle betrokkenen op hetzelfde niveau en met dezelfde doelstellingen te laten starten aan een project is het van belang dat er overeenstemming is over de op te leveren producten. 

Promista organiseert doeltreffende workshops om projectmanagers, senior users en opdrachtgevers tot overeenstemming te laten komen over de op te leveren producten van een project. Dat doen we in kortcyclische workshops die gebaseerd zijn op de door Promista ontwikkelde werkwijze van de Project Dive. Deze werkwijze verbindt de governance van het project en het proces van Prince2 met Agile. 

Een greep uit onze klanten:

 • DenHaagLogo
 • Duurstede
 • Gemeente Utrecht
 • Monuta
 • Plus
 • Gemeente Tilburg
 • Uwv

  NIEUWSBRIEF

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en trainingen die Promista aanbiedt!

  Please enable the javascript to submit this form

   Promista is een projectmanagementorganisatie die werkzaam is op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement. 

  Wij adviseren en begeleiden organisaties met PPPM-vraagstukken en doen dit door inzet van onze medewerkers, onze kennis en informatievoorziening.