Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Tooling

Tooling is vaak het sluitstuk van de projectinrichting. Na het inrichten van de organisatie, het definiëren van alle rollen en verantwoordelijkheden en het inrichten van de governance moet de inrichting en de voortgang van het project vastgelegd worden in een projectmanagementtool. 

Daarbij wordt eerst gekeken naar het bestaande systeem. Is dit nog toereikend of is vervanging nodig? En als er vervanging nodig is, hoe moet die er dan uitzien? Wordt het een web-based systeem of is een lokale installatie gewenst? Welke onderdelen moeten erin worden vastgelegd? En welke rapportageformats worden er gebruikt? 

Promista helpt u met het maken van een goede afweging op basis van uw huidige situatie, wensen en toekomstvisie. 

Project management software

Voor het bijhouden van alle informatie rondom het opzetten en uitvoeren van een project zijn inmiddels vele programma's beschikbaar. Het uiterlijk van al deze softwarepakketten kan behoorlijk verschillen, maar het doel blijft hetzelfde: de projectmanager zo goed mogelijk ondersteunen bij het uitvoeren van het project en het verschaffen van informatie aan de opdrachtgevers. 

Promista werkt bij verschillende klanten met verschillende softwarepakketten, waaronder Principal Toolbox, Microsoft Project en Project Open. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en bieden ondersteuning bij het implementeren van uw systeem.

Read more

Inrichting van portfoliomanagement

Een succesvolle samenstelling van het portfolio vraagt om een scherpe blik op de organisatie. Waar ligt de focus? Wat leeft er binnen de organisatie? Op welke manier wordt er samengewerkt en wat is de bedrijfscultuur? 

Promista helpt u graag bij het in kaart brengen van uw organisatie en het samenstellen en implementeren van een passend projectenportfolio.  

"IK WAARDEER PROMISTA VOOR HUN KWALITEIT ALS 'SOCIALE TECHNEUT'. ZIJ HEBBEN OOG VOOR BINDING EN ZIJN SPECIALIST OP HET KRUISPUNT VAN TOOLING EN PROCES. RESULTAAT EN RELATIE VOOROP.

Guido Callicher -  Alliander

Product Based Planning

Product Based Planning

Het belangrijkste aspect van een project is het resultaat: wat gaat het project uiteindelijk opleveren? Welke producten zijn hierbij belangrijk? Om alle betrokkenen op hetzelfde niveau en met dezelfde doelstellingen te laten starten aan een project is het van belang dat er overeenstemming is over de op te leveren producten. 

Promista organiseert doeltreffende workshops om projectmanagers, senior users en opdrachtgevers tot overeenstemming te laten komen over de op te leveren producten van een project. Dat doen we in kortcyclische workshops die gebaseerd zijn op de door Promista ontwikkelde werkwijze van de Project Dive. Deze werkwijze verbindt de governance van het project en het proces van Prince2 met Agile. 

Fortes Change Cloud

Fortes Change Cloud

ILG fortes FC 5cm 300dpinmiddels heeft Promista ruim tien jaar ervaring met de Fortes Change Cloud, ook wel bekend als de Principal Toolbox. Onze consultants zijn, in samenwerking met de specialisten van Fortes, betrokken bij implementaties op nationaal en internationaal vlak. Zo hebben we Fortes Change Cloud geimplementeerd bij onder andere Gemeente Den Haag, UWV, Plus Retail, Alliander, Politie Nederland, New Breed (US) en Manitoba eHealth (Canada). 

Het scenariodashboard: eerste hulp bij keuzes

Het scenariodashboard: eerste hulp bij keuzes

Wat is de ideale samenstelling van uw portfolio? Een eenvoudige vraag die lastig te beantwoorden is. In theorie is het antwoord vaak nog wel te formuleren, maar dan komt de praktijk om de hoek kijken. Op het moment dat de projecten en ideeën voor het portfolio gekozen zijn, blijken er nog meer aspecten mee te spelen. Op de één of andere manier zijn er nog afhankelijkheden met projecten die niet in de selectie opgenomen zijn. Kritische resources worden overvraagd en wellicht worden budgetten overschreden. Mogelijk staat de huidige releaseplanning het scenario ook nog in de weg. 

Een greep uit onze klanten:

 • Uwv
 • Duurstede
 • Gemeente Tilburg
 • Monuta
 • Plus
 • DenHaagLogo
 • Gemeente Utrecht

  NIEUWSBRIEF

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en trainingen die Promista aanbiedt!

  Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

   Promista is een projectmanagementorganisatie die werkzaam is op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement. 

  Wij adviseren en begeleiden organisaties met PPPM-vraagstukken en doen dit door inzet van onze medewerkers, onze kennis en informatievoorziening.