Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

De Opdracht

De medewerkers van ETC Nederland zijn echte techneuten. Ze houden van hun vak, maar hebben, na een reorganisatie,  te weinig ervaring meer in huis met gestructureerd projectmatig werken. En dat is wel nodig: ETC Nederland heeft namelijk een aantal projecten uit te voeren, en wil daar graag de eigen medewerkers voor inzetten. De vraag naar een op maat gesneden opleidingstraject voor de medewerkers kwam terecht bij Promista.

De Uitvoering

Samen met een adviseur is er gekeken naar de mogelijkheden. Wat moet er precies in de training zitten, welke vaardigheden hebben de medewerkers nodig en hoe zorgen we ervoor dat de nieuw geleerde kennis en vaardigheid ook in de praktijk wordt gebracht? Promista ging om tafel met een aantal leidinggevenden en medewerkers om de vragen en wensen in kaart te brengen.

Dat resulteerde in een op maat gesneden training, speciaal voor de medewerkers van ETC Nederland. Daarin werd stap voor stap uitgelegd hoe een project is opgebouwd, welke rollen en verantwoordelijkheden er zijn, en hoe de aanpak binnen ETC Nederland wordt vormgegeven. Daarbij is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de praktijk binnen het bedrijf: zo konden medewerkers de geleerde kennis meteen in hun eigen project toepassen.

Het Succes

Met de kennis uit de training is ETC Nederland in staat de projecten door de eigen medewerkers uit te laten voeren. Een nieuwe uitdaging voor de medewerkers, en meer mogelijkheden voor de organisatie. Daarmee wordt het succes van ETC Nederland het succes van Promista!