Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Agile

Agile vormt de tegenhanger van de meer 'traditionele' projectmethodieken. In plaats van een vooraf vastgesteld eindresultaat, zoals bij Prince2, staat bij Agile vrijwel niets vast. Daardoor kan men flexibel inspelen op de wensen van de klant, maar is niet in te schatten hoe lang een project precies duurt of wat het eindresultaat zal zijn. 

Onder de verzamelnaam 'Agile' vallen verschillende bekende methoden, zoals DSDM, Extreme Programming (XP), Kanban of Scrum. Al deze methode onderschrijven de principes uit het Agile Manifesto, waarin meer waarde wordt gehecht aan mensen, werkende software, samenwerking met de klant en inspelen op verandering. 

Korte periodes

De meeste Agile-methoden werken met korte periodes waarin iets wordt opgeleverd. Elke periode (iteratie) is een klein project op zich, met een planning, analyse, ontwerp, testen en documentatie. Het doel is om na iedere periode iets bruikbaars op te leveren dat gepresenteerd en getest kan worden. Na de beoordeling van de afgelopen periode wordt de nieuwe periode gepland en wordt door middel van voortschrijdend inzicht de planning en het eindproduct aangepast. 

Directe communicatie

Binnen de Agile-methodiek wordt zo weinig mogelijk geschreven documentatie geproduceerd. De nadruk ligt op directe communicatie. Daarom zitten Agile-teams ook zo veel mogelijk bij elkaar op één locatie. 

Kemerken

Een Agile projectaanpak komt het beste tot zijn recht als: 

  • Het eindproduct nog niet helemaal duidelijk is; 
  • men snel de eerste resultaten wil zien; 
  • de eisen steeds wijzigen; 
  • veranderingen, ook laat in het project, nog opgepakt kunnen worden; 
  • de eindgebruikers continu beschikbaar zijn om te testen en besluiten te nemen.

Meer weten? 

Bent u benieuwd wat een Agile-projectaanpak voor uw organisatie kan betekenen? Promista biedt ondersteuning op maat binnen Agile-projecten. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor ondersteuning bij uw project kunt u contact opnemen met René Bosschers (rbosschers@promista.nl of telefonisch via 06-42124715).

Gaat u liever zelf aan de slag, maar ontbreekt het aan kennis? Dan is een cursus Agile of Agile BA wellicht iets voor u. Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op onze trainingspagina

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Als u met René Boscchers persoonlijk contact wilt:

Telefoon: 06 4212 4715
E-mail: rbosschers@promista.nl

Trainingskalender

 

 TRAININGEN 2020:      
29 oktober, 5, 12 en 19 november (14.00 - 16.00) Virtual Classroom: Portfolio, Programme en Project Office (P30) Online Inschrijven
3 november Fortes Change Cloud level 2 Barneveld Inschrijven
10 november  Fortes Change Cloud level 3 Barneveld  Inschrijven
10, 12, 17, 19 en 24 november (09.30 - 11.30) Virtual Classroom: Agile Project Management Online Inschrijven
1 december Fortes Change Cloud level 2 Barneveld Inschrijven