Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

IPMA

IPMA staat voor International Project Management Association. Dit is een organisatie voor de promotie van projectmanagement. De IPMA-methode maakt gebruik van een certificering die gebaseerd is op competenties. Zo wordt het voor organisaties eenvoudiger om een projectmanager of projectondersteuner aan te trekken die beschikt over de juiste competenties, en wordt het voor projectmanagers en -ondersteuners eenvoudiger om hun vakbekwaamheid aan te tonen. 

Vier niveaus

IPMA certificeert op vier competentieniveaus: 

IPMA-D: Certified Project Management Ondersteuner - met een IPMA-D certificering beschikt u over kennis van alle projectelementen, het werken binnen een projectomgeving en het ondersteunen van de projectmanager bij zijn of haar werkzaamheden. 

IPMA-C: Certified Project Manager - een projectmanager die beschikt over een IPMA-C certificering kan zelfstandig projecten leiden en kan bij complexe projecten de projectmanager ondersteunen bij het uitvoeren van de werkzaamheden. 

IPMA-B: Certified Senior Project Manager - de seniot projectmanager kan niet alleen reguliere projecten zelfstandig leiden, maar weet ook complexe projecten met een goed resultaat af te ronden. 

IPMA-A - Certified Project Director - een projectmanager met een IPMA-A certificering kan zelfstandig allerlei projecten en programma's leiden en is in staat om ook op strategisch niveau op te treden. 

Internationaal erkend

De IPMA-certificering wordt internationaal erkend via een wereldwijde database die door iedereen te raadplegen is. Daarnaast kent IPMA sinds 2002 ook een Project Excellence Award toe aan projecten wereldwijd. 

Meer weten? 

Wilt u zelf uw competenties kunnen aantonen door middel van een IPMA-certificering? Via Promista kunt u de juiste training volgen ter voorbereiding op het IPMA-examen. Op de trainingspagina vindt u meer informatie het het inschrijfformulier voor de eerstvolgende IPMA-training. 

 

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Als u met René Boscchers persoonlijk contact wilt:

Telefoon: 06 4212 4715
E-mail: rbosschers@promista.nl

Trainingskalender

 TRAININGEN 2018:      
 30 oktober, 11 en 27 november 2018  PMO  Utrecht  Inschrijven
 8 en 9 november 2018  Masterclass
 PPM
 Utrecht  Inschrijven
13 en 14 november Agile Business Analist Foundation Barneveld Inschrijven
13, 20 en 27 november Agile Project Management Amersfoort / Barneveld Inschrijven
 26 november en
 3, 10, 17 december 2018
 IPMA-D  Utrecht  Inschrijven
10 en 11 december Praxis Foundation Amersfoort / Utrecht Inschrijven

17 en 18 december

Agile Business Analist Foundation Amersfoort / Utrecht Inschrijven
5 en 12 februari 2019 Agile Business Analist Foundation Barneveld Inschrijven