Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

IPMA

IPMA staat voor International Project Management Association. Dit is een organisatie voor de promotie van projectmanagement. De IPMA-methode maakt gebruik van een certificering die gebaseerd is op competenties. Zo wordt het voor organisaties eenvoudiger om een projectmanager of projectondersteuner aan te trekken die beschikt over de juiste competenties, en wordt het voor projectmanagers en -ondersteuners eenvoudiger om hun vakbekwaamheid aan te tonen. 

Vier niveaus

IPMA certificeert op vier competentieniveaus: 

IPMA-D: Certified Project Management Ondersteuner - met een IPMA-D certificering beschikt u over kennis van alle projectelementen, het werken binnen een projectomgeving en het ondersteunen van de projectmanager bij zijn of haar werkzaamheden. 

IPMA-C: Certified Project Manager - een projectmanager die beschikt over een IPMA-C certificering kan zelfstandig projecten leiden en kan bij complexe projecten de projectmanager ondersteunen bij het uitvoeren van de werkzaamheden. 

IPMA-B: Certified Senior Project Manager - de seniot projectmanager kan niet alleen reguliere projecten zelfstandig leiden, maar weet ook complexe projecten met een goed resultaat af te ronden. 

IPMA-A - Certified Project Director - een projectmanager met een IPMA-A certificering kan zelfstandig allerlei projecten en programma's leiden en is in staat om ook op strategisch niveau op te treden. 

Internationaal erkend

De IPMA-certificering wordt internationaal erkend via een wereldwijde database die door iedereen te raadplegen is. Daarnaast kent IPMA sinds 2002 ook een Project Excellence Award toe aan projecten wereldwijd. 

Meer weten? 

Wilt u zelf uw competenties kunnen aantonen door middel van een IPMA-certificering? Via Promista kunt u de juiste training volgen ter voorbereiding op het IPMA-examen. Op de trainingspagina vindt u meer informatie het het inschrijfformulier voor de eerstvolgende IPMA-training. 

 

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Als u met René Boscchers persoonlijk contact wilt:

Telefoon: 06 4212 4715
E-mail: rbosschers@promista.nl

Trainingskalender

 

 TRAININGEN 2020:      
29 oktober, 5, 12 en 19 november (14.00 - 16.00) Virtual Classroom: Portfolio, Programme en Project Office (P30) Online Inschrijven
3 november Fortes Change Cloud level 2 Barneveld Inschrijven
10 november  Fortes Change Cloud level 3 Barneveld  Inschrijven
10, 12, 17, 19 en 24 november (09.30 - 11.30) Virtual Classroom: Agile Project Management Online Inschrijven
1 december Fortes Change Cloud level 2 Barneveld Inschrijven