Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Resource capaciteitsmanagement

Voor het uitvoeren van projecten is voldoende capaciteit nodig. Capaciteit vanuit de projectorganisatie in de vorm van projectmanagers, maar vaak ook vanuit de business in de vorm van specialisten, eindgebruikers en eventueel projectondersteuning. Voor het succesvol afronden van een project is het van belang dat alle benodigde mensen betrokken zijn en voldoende tijd in het project kunnen steken. 

Resource capaciteitsmanagement beschrijft de interactie tussen de projectorganisatie en de operatie - inclusief het opleiden naar nieuwe kennis en kunde - en raakt het reguliere opleidings-, recruitment- en inhuurbeleid van de organisatie. 

In- en uitstroom

Resource capaciteitsmanagement brengt in kaart wie er in welke fase van het project nodig is, maar regelt ook hoe mensen het project binnenkomen (onboarding). Wat moeten nieuwe projectmedewerkers weten voor ze binnen het project aan de slag kunnen, hoe wordt iemand het snelst wegwijs binnen het project? En ook andersom, wanneer mensen weer uit het project en terug in de business stromen, is er een taak weggelegd voor resource capaciteitsmanagement. 

Meer weten? 

 Vraagt u zich wel eens af hoe u de capaciteit voor een project het beste in kunt vullen, en hoe u ervoor zorgt dat nieuwe projectmedewerkers zo snel mogelijk mee kunnen draaien in de projectorganisatie? Promista helpt u graag met het in kaart brengen, inrichten en uitvoeren van uw capaciteitsmanagement. Neem vandaag nog contact op met René Bosschers (rbosschers@promista.nl of telefonisch via 06-42124715). 

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Als u met René Boscchers persoonlijk contact wilt:

Telefoon: 06 4212 4715
E-mail: rbosschers@promista.nl

Trainingskalender

 

 TRAININGEN 2020:      
29 oktober, 5, 12 en 19 november (14.00 - 16.00) Virtual Classroom: Portfolio, Programme en Project Office (P30) Online Inschrijven
3 november Fortes Change Cloud level 2 Barneveld Inschrijven
10 november  Fortes Change Cloud level 3 Barneveld  Inschrijven
10, 12, 17, 19 en 24 november (09.30 - 11.30) Virtual Classroom: Agile Project Management Online Inschrijven
25, 7, 12 en 14 januari  (09.00 - 12.30) Virtual Classroom: Agile Pm foundation Online Inschrijven