Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Resource capaciteitsmanagement

Voor het uitvoeren van projecten is voldoende capaciteit nodig. Capaciteit vanuit de projectorganisatie in de vorm van projectmanagers, maar vaak ook vanuit de business in de vorm van specialisten, eindgebruikers en eventueel projectondersteuning. Voor het succesvol afronden van een project is het van belang dat alle benodigde mensen betrokken zijn en voldoende tijd in het project kunnen steken. 

Resource capaciteitsmanagement beschrijft de interactie tussen de projectorganisatie en de operatie - inclusief het opleiden naar nieuwe kennis en kunde - en raakt het reguliere opleidings-, recruitment- en inhuurbeleid van de organisatie. 

In- en uitstroom

Resource capaciteitsmanagement brengt in kaart wie er in welke fase van het project nodig is, maar regelt ook hoe mensen het project binnenkomen (onboarding). Wat moeten nieuwe projectmedewerkers weten voor ze binnen het project aan de slag kunnen, hoe wordt iemand het snelst wegwijs binnen het project? En ook andersom, wanneer mensen weer uit het project en terug in de business stromen, is er een taak weggelegd voor resource capaciteitsmanagement. 

Meer weten? 

 Vraagt u zich wel eens af hoe u de capaciteit voor een project het beste in kunt vullen, en hoe u ervoor zorgt dat nieuwe projectmedewerkers zo snel mogelijk mee kunnen draaien in de projectorganisatie? Promista helpt u graag met het in kaart brengen, inrichten en uitvoeren van uw capaciteitsmanagement. Neem vandaag nog contact op met René Bosschers (rbosschers@promista.nl of telefonisch via 06-42124715). 

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Als u met René Boscchers persoonlijk contact wilt:

Telefoon: 06 4212 4715
E-mail: rbosschers@promista.nl

Trainingskalender

 TRAININGEN 2019:      
22 en 29 mei, 5, 12 en 19 juni, 3 juli IPMA-C Utrecht Inschrijven
12, 17 en 25 juni Project Management Office

Utrecht

Inschrijven
26 en 27 juni Masterclass Project- en Portfoliomanagement Utrecht Inschrijven
4, 11 en 18 september Agile Projectmanagement Foundation Utrecht Inschrijven
20 en 21 september Agile door te Scrummen Nijmegen Inschrijven
4, 11 en 18 oktober Agile Project Management Foundation Utrecht Inschrijven
8 en 9 november Masterclass Project- en Portfoliomanagement Utrecht Inschrijven
13, 20 en 27 november Agile Project Management Foundation Utrecht Inschrijven