Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Het Praxis Framework™

Praxis is eigenlijk geen nieuwe methodiek, maar een platform voor en door gebruikers, waar kennis over portfolio-, programma- en projectmanagement wordt gebundeld en met elkaar in verband wordt gebracht. Dat gebeurt onder vier thema’s: kennis, methodieken, competenties en volwassenheid. Het is dan ook het eerste framework dat projecten, programma’s en portfolio’s integreert in één aanpak. 

Het uitgangspunt van Praxis is dat het hanteren van één enkele methodiek niet goed aansluit bij de verschillen in organisatie, situatie of project. Daarom kan Praxis eenvoudig op maat gemaakt worden voor de eigen procesmodellen, templates en andere inhoud. Daarnaast drijft het Praxis Framework op een community van gebruikers, die gezamenlijk ervaringen delen en de inhoud voortdurend verbeteren. 

Op maat voor elke organisatie
Elke organisatie is anders. Dat maakt het moeilijk om één methodiek te hanteren voor projecten, programma’s, portfolio’s en ondersteuning. Vaak worden dan onderdelen van methodieken door elkaar gebruikt, terwijl deze hier oorspronkelijk niet voor bedoeld waren – met als gevolg dat het geheel net niet het gewenste resultaat geeft. 

Door het hanteren van de Praxis-aanpak worden verschillende methodieken met elkaar in verband gebracht en ontstaat er een samenhang die niet uit de op zichzelf staande onderdelen behaald wordt. Zo ontstaat een methodiek die precies aansluit bij het type organisatie, de projectuitvoer, cultuur en voorkeursstijlen van een organisatie. Die aanpak zorgt er op zijn beurt weer voor dat er projecten op een passende manier, binnen de kaders en tot tevredenheid van opdrachtgever, eindgebruiker en projectmanager worden opgeleverd. 

Voor en door gebruikers
Het Praxis Framework is van en voor iedereen. Het biedt een platform waarop best practices vanuit alle projectmethodieken worden verzameld en gebruikt, en dat door gebruikers voortdurend wordt verbeterd. 

Het framework is te gebruiken door iedereen die te maken heeft of krijgt met projecten, programma´s of portfolio´s. Niet alleen project-, programma- en portfoliomanagers maar ook projectondersteuners, opdrachtgevers, leidinggevenden en andere betrokkenen hebben baat bij kennis van het Praxis Framework. 

Tooling en templates
Het Praxis Framework is vrij toegankelijk en gratis te gebruiken. Naast kennis en informatie worden binnen het framework ook ondersteunende materialen gedeeld. Ook tooling, templates en rapportages zijn via het framework beschikbaar. Het geheel wordt ondersteund door de software van Project In A Box. Deze software is gratis te downloaden en te gebruiken voor kleine omgevingen. 

Met ondersteuning van Promista
Natuurlijk vraagt het bundelen en verbinden van de juiste informatie en het gebruik in de juiste context ook de nodige expertise. Daarom biedt Promista ondersteuning op maat aan organisaties die met dit framework willen gaan werken. 

De consultant van Promista kijkt met u mee en brengt organisatie, situatie en verandervraagstuk in kaart. Vervolgens selecteren we samen de meest geschikte methodieken en tools voor uw situatie en passen deze toe. Promista ondersteunt waar en wanneer u dat wilt: van selectie tot het volledige proces, van sparring en advies tot praktische ondersteuning bij de uitvoering. 

Meer weten?
Wilt u meer weten over het Praxis Framework, het gebruik van dit platform of over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan vandaag nog contact op met onze accountmanager René Bosschers, 06-42124715 of per e-mail naar rbosschers@promista.nl

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Als u met René Boscchers persoonlijk contact wilt:

Telefoon: 06 4212 4715
E-mail: rbosschers@promista.nl

Trainingskalender

 

 TRAININGEN 2020:      
29 oktober, 5, 12 en 19 november (14.00 - 16.00) Virtual Classroom: Portfolio, Programme en Project Office (P30) Online Inschrijven
3 november Fortes Change Cloud level 2 Barneveld Inschrijven
10 november  Fortes Change Cloud level 3 Barneveld  Inschrijven
10, 12, 17, 19 en 24 november (09.30 - 11.30) Virtual Classroom: Agile Project Management Online Inschrijven
1 december Fortes Change Cloud level 2 Barneveld Inschrijven