Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Onderzoek en Advies

Iteratief en efficiënt adviseren 
Een goed advies is belangrijk. Om goed en kernachtig te kunnen adviseren hebben we de gecombineerde ervaringen van organisaties en onze eigen ervaring omgezet naar een manier van adviseren die we iteratief en efficiënt adviseren noemen.

Betrokken en bewust
Wij betrekken de organisatie bij het adviestraject en komen zo tot een gedragen advies zonder verrassingen. Bewustwording binnen de organisatie is een belangrijk onderdeel van het adviestraject en dat is op deze wijze geborgd. Dit advies heeft toegevoegde waarde voor zowel de huidige als de toekomstige organisatie.

Projectorganisatie

Om uw projectorgansatie zo optimaal mogelijk voor u te laten werken, zodat de strategische doelstellingen gehaald worden, is het belangrijk de projectorganisatie te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we verschillende methodieken en middelen.

 • Efficient adviseren
 • Competentiemanagement DISC analyse
 • OPTI (-maal) aanpak
 • Portfoliomanagement

  In welke fase van volwassenheid u zich ook begeeft met betrekking tot portfoliomanagement, wij begeleiden u graag naar een voor u organisatie efficient passend portfoliomanagement. Bent u adviserend, controlerend of juist faciliterend? Is portfoliomanagement nieuw in uw organisatie of al jarenlang een bekend onderdeel van uw projectorganisatie? Met welke middelen ondersteunt u het portfoliomanagement?

  "PROMISTA BLIJFT SCHERP, ZET DE JUISTE MENSEN IN VOOR DE JUISTE VRAAGSTUKKEN EN WERKT ZAKEN AF." 

  Frank van der Schoot - gemeente Tilburg

  Promista Business Support: ondersteuning waar en wanneer dat nodig is

  Promista Business Support: ondersteuning waar en wanneer dat nodig is

  Bij Business Support denken veel mensen aan een paar extra handjes in drukke tijden. Natuurlijk kan dat, maar Promista Business Support is meer. We regelen niet alleen extra handen, maar ook voeten en soms zelfs vleugels. Hoe we dat doen? Door flexibele support op alle niveaus. Niet alleen voor een vast aantal uren per week maar gewoon, waar en wanneer dat nodig is. 

  Promista Maturity Scan

  Promista Maturity Scan

  Inzicht en overzicht op alle niveaus met de Promista Maturity Scan
  In onze moderne tijd volgen veranderingen elkaar steeds sneller op. Daardoor ontstaat bij steeds meer organisaties de behoefte om veranderingen projectmatig aan te pakken en neemt project- en portfoliomanagement een steeds belangrijkere plaats in. Promista helpt u uw projectorganisatie naar een hoger niveau te tillen met de Promista Maturity Scan.

  Portfoliosturing: een complexe opgave

  Portfoliosturing: een complexe opgave

  Alle projecten van een organisatie, afdeling of organisatieonderdeel komen samen op het portfolio. Vaak zijn er echter veel meer projecten en ideeën dan er beschikbare resources zijn. Hoe krijgt u het juiste inzicht in de bijdrage, samenhang en afhankelijkheden van alle projecten, en hoe toetst u vervolgens vervolgens het portfolio op de juiste samenstelling voor het behalen van uw strategische doelen? 

  Promista helpt u met het vormgeven en professionaliseren van dit complexe proces. Zo heeft u meer inzicht in de impact van projecten op uw organisatie en wordt uw projectenportfolio beter beheersbaar en bestuurbaar.

  Ben jij project-/programmamanager en bekend met het professionaliseren van project- en programmamanagement in organisaties? Wil jij een zelfstandige rol als trainer/adviseur waarin je klanten uit (met name maar zeker niet uitsluitend) de publieke sector gaat begeleiden? Zijn ondernemend, energiek en deskundig kenmerken die bij jou passen? Dan komen wij heel graag in contact met jou!
  Phaos is een compact bureau dat uitdagende opleidings- en (on-the-job) adviesopdrachten uitvoert rond project- en programmamanagement. Onze aansprekende klanten zijn afkomstig uit diverse branches: gemeenten, rijk, kennisinstellingen, zorg, bedrijfsleven, hoger onderwijs en not-for-profit. Ons bureau bestaat uit een groep bevlogen en betrokken collega's, met hart voor hun werk en voor de klant. We delen onze brede kennis graag met onze klanten en met elkaar. Het thema ‘leren' dragen wij een warm hart toe.
  Lees meer

  Promista is voor een klant in Oost-Nederland op zoek naar een Senior Scrum Master.


  Startdatum: in overleg


  Aantal uren per week: 32-40 uur per week 
  Onze opdrachtgever is onderdeel van grote organisatie en bestaat uit circa 47 bedrijven, waarvan de ICT centraal wordt gefaciliteerd. Samen met circa 100 enthousiaste ICT-collega's bedien je onze verschillende bedrijven met ongeveer 5000 werkplekken.


  Je gaat werken op de afdeling Bedrijfsapplicaties. De afdeling is verantwoordelijk voor het leveren van continuïteit van de bedrijfsprocessen voor de deze bedrijven. De teams beheren en wijzigen het applicatielandschap. De afdeling werkt ongeveer een jaar met Agile/Scrum en bestaat uit 4 teams.
  Lees meer

  Een greep uit onze klanten:

  • ETC Nederland
  • Medinova
  • Provincie Overijssel
  • Uwv
  • Liander
  • DenHaagLogo
  • Raad voor Rechtsbijstand
  • Gennep
  • Duurstede

   NIEUWSBRIEF

   Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en trainingen die Promista aanbiedt!

   Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

    Promista is een projectmanagementorganisatie die werkzaam is op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement. 

   Wij adviseren en begeleiden organisaties met PPPM-vraagstukken en doen dit door inzet van onze medewerkers, onze kennis en informatievoorziening.