Skip to main content

PMO’er gezocht… wel eens aan een trainee gedacht?

Deel dit bericht

PMO is een vak apart. Dat maakt het vinden van een goede PMO’er soms een lastige klus. Ten eerste zoek je iemand die zich thuis voelt in de dynamische, altijd veranderende omgeving van een project of programma. Die persoon moet vervolgens ook kennis hebben van project-, programma- en portfoliomanagement, goed kunnen omgaan met diverse stakeholders, zich als een echte ondersteuner kunnen opstellen én het liefst ook nog wat ervaring met zich meebrengen. Het schaap met de vijf poten? 

Trainees van Promista

Wist je dat Promista ook trainees opleidt tot ervaren PMO’ers via het Promista Young Professional Programma?  Onze pool van trainees bestaat uit jonge, enthousiaste mensen met minimaal een HBO-opleiding en het liefst al wat werkervaring. Het zijn mensen met een grote interesse in project- programma- en portfoliomanagement die zich graag willen ontwikkelen en willen doorgroeien in het vakgebied. 

Promista biedt deze mensen gerichte vaktrainingen aan (in samenwerking met onze partners De Project Academie en Phaos) en combineert dit met inzet bij onze opdrachtgevers. Zo ontwikkelen we nieuwe professionals die uiteindelijke als ervaren PMO’er aan de slag kunnen. 

Waarom starten met een Young Professional?

Een young professional brengt een unieke kijk op projecten en organisaties met zich mee. En daar kun je als opdrachtgever je voordeel mee doen. Met een frisse blik naar je eigen projecten en organisatie kijken kan verhelderende inzichten geven die minder snel naar voren zullen komen vanuit een meer ervaren professional. Die is immers al aan bepaalde zaken gewend is omdat die ‘nu eenmaal zo gaan’. Verder beschikken onze trainees over de nieuwste kennis op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement, dankzij onze trainingspartners op dit gebied. Daarnaast worden ze opgeleid in het gebruik van de Fortes Change Cloud, zodat ook dit software platform geen geheimen meer voor ze heeft. En natuurlijk bieden onze trainees je hands-on ondersteuning om jou te ontzorgen! 

Daarnaast staan young professionals van Promista er niet alleen voor. Ze worden begeleid door een ervaren consultant, op de werkplek of achter de schermen. Zo kunnen ze altijd terugvallen op de uitgebreide kennis en ervaring van onze collega’s. Daarnaast is er vanuit Promista persoonlijke coaching en begeleiding door middels van intervisie en persoonlijke ontwikkelingsplannen.

Ook niet onbelangrijk: trainees worden geplaatst tegen een speciaal ‘traineetarief’. Als opdrachtgever betaal je alleen voor de trainee. De ondersteuning door een senior consultant regelen wij voor je. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Een trainee is dus zo gek nog niet! Samen leiden we nieuwe professionals op en zorgen we er tegelijkertijd voor dat tekorten en lege plekken worden opgevuld. 

Weten wat de mogelijkheden zijn? Lees alles over ons Young Professional programma of neem contact op met onze account-manager René Bosschers (op rbosschers@promista.nl of telefonisch op 06 42 12 47 15) om de mogelijkheden te bespreken.