Skip to main content

Saxion Hogeschool: van Project Support naar Resource Management

Deel dit bericht

Saxion is een hogeschool met alle moderne technieken die het onderwijs rijk is, maar ook met alle uitdagingen die daarbij horen. Om mee te bewegen met een voortdurend veranderende wereld en studenten het beste te kunnen bieden op het gebied van onderwijs, worden er voortdurend projecten en organisatieveranderingen doorgevoerd. Om al die projecten goed te kunnen ondersteunen zocht Saxion naar een projectondersteuner (PSO-er). Een functie die door Promista werd ingevuld. 

Van PSO naar PMO

Onze consultant Cees Jan is bij Saxion gestart als projectondersteuner op tijdelijke basis. Die PSO-taken worden inmiddels intern ingevuld, maar de samenwerking beviel zo goed dat Cees Jan is gebleven. Niet meer als projectondersteuner, maar als PMO-er en (deel)projectleider in een groot programma dat wordt uitgevoerd binnen de hele organisatie. 

“We zijn op zoek naar iemand die ons kan ondersteunen bij de uitvoering van projecten en programma’s”

Saxion Hogeschool

Resource Management

Zoals veel organisaties zijn ook bij Saxion de resources voor het uitvoeren van projecten en programma’s schaars. De juiste kennis zit vaak bij een klein aantal mensen, die slechts beperkt ingezet kunnen worden. Er moeten dus keuzes gemaakt worden in hoe en waar die schaarse resources worden ingezet. 

Onze consultant ondersteunt in het opzetten van resource management in de organisatie en heeft dit samen met een collega ook vastgelegd in de tooling van de organisatie. Daarnaast zorgt hij ervoor dat alles goed wordt geregistreerd, signaleert en adviseert hij wanneer er knelpunten ontstaan en ondersteunt hij de resourcemanagers met het beheren van de resources en bij vragen rondom de registratie. 

Project uitrol bedrijfsmiddelen

Ook het hands-on projectenwerk is nog niet losgelaten. Onze consultant heeft, naast het resource management-werk, ook de mouwen opgestroopt binnen een groot programma van de hogeschool. Zo is hij bezig geweest met het uitleveren van ruim 1600 mobiele telefoons aan alle medewerkers van de organisatie. Een grote operatie waar veel werk in zit. Door de programmamanager te ondersteunen als (deel)projectmanager is het inmiddels gelukt om een groot deel van de medewerkers te voorzien, inclusief een uitgebreide uitleg (op afstand) over het gebruik en het Saxion-proof maken van de nieuwe telefoon. 

Niet alleen maar ‘handjes’

Onze consultants kijken verder dan hun eigen taak. Zo zien we werk liggen en doen we niet alleen datgene wat gevraagd wordt, maar ook datgene wat nodig is om de organisatie verder te brengen. En daarmee wordt het succes van Saxion ook het succes van Promista!