Skip to main content

The Phoenix Project business simulatie gaat digitaal!

Deel dit bericht

Samen met onze partner Gamingworks biedt Promista al enige tijd de Phoenix Project simulatiegame aan, maar sinds de coronacrisis wordt het toch lastig om met alle deelnemers in één ruimte aanwezig te zijn. Daar hebben we iets op bedacht: The Digital Phoenix Project. Zelfde bedrijf, zelfde problemen, zelfde stapsgewijze kennismaking met DevOps – maar dan digitaal. 

Wat is The Phoenix Project?

Voor wie niet bekend is met The Phoenix Project: dit is een boek dat op heel herkenbare wijze vertelt hoe organisaties met veranderingen om kunnen gaan. Door stapsgewijs de principes van DevOps toe te passen slaagt de hoofdpersoon erin om zijn project tot een goed einde te brengen en zo de organisatie van de ondergang te redden. 

The Phoenix Project business simulatie

Op basis van dit boek is door GamingWorks een business simulatie ontwikkeld die teams stap voor stap laat kennismaken met de DevOps-methode. Jouw team staat voor dezelfde uitdaging als de hoofdpersoon in het boek. Als medewerkers van Parts Unlimited is het jullie taak om het bedrijf van de ondergang te redden. En dat is geen peulenschil: er gaat namelijk heel veel mis. Zo veel, dat het voortbestaan (en de reputatie!) van de organisatie in gevaar is. 

Via vier speelrondes, begeleid door een trainer, maak je kennis met de principes van DevOps en leer je ze meteen toepassen. Zo kun je ook in je eigen werksituatie meteen met je nieuwe kennis en ervaring aan de slag. 

Fysiek vs. Online

De online versie van de Phoenix Project verschilt niet heel veel van de ‘live’ versie. Natuurlijk zit je niet bij elkaar in dezelfde ruimte, maar via een Zoom- of Teams-meeting komen we er heel dichtbij. 

De basis van het spel blijft hetzelfde. In vier spelrondes, die geleid worden door een trainer, worden jij en je team uitgedaagd om Parts Unlimited te redden van de ondergang. Via Mural wordt het mogelijk gemaakt om je te verdiepen in je eigen rol in het spel, om gezamenlijk te reflecteren op elke spelronde en om de hele reddingsoperatie vorm te geven, compleet met ieders taken en verantwoordelijkheden. 

Getest door Promista

Natuurlijk waren ook onze Promista-collega’s heel nieuwsgierig naar de online versie van deze simulatiegame. Samen met wat collega’s vanuit onze opdrachtgevers zijn we aan de slag gegaan en hebben we zowel de trainers- als de spelerskant getest. 

Na even wennen aan de online middelen was het resultaat positief: Parts Unlimited heeft er weer een succesvol projectteam bij en via Mural is er een mooi resultaat neergezet. De online missie is geslaagd! 

En nu… is de beurt aan jullie!

Onze trainers zijn er klaar voor. Nu jullie nog! Want Parts Unlimited zit nog steeds in de problemen en heeft jullie nodig om er weer bovenop te komen. Op afstand deze keer, maar daarom niet minder urgent. 

Gaan jullie de uitdaging aan?