Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Fortes Change Cloud

ILG fortes FC 5cm 300dpinmiddels heeft Promista ruim tien jaar ervaring met de Fortes Change Cloud, ook wel bekend als de Principal Toolbox. Onze consultants zijn, in samenwerking met de specialisten van Fortes, betrokken bij implementaties op nationaal en internationaal vlak. Zo hebben we Fortes Change Cloud geimplementeerd bij onder andere Gemeente Den Haag, UWV, Plus Retail, Alliander, Politie Nederland, New Breed (US) en Manitoba eHealth (Canada). 

Implementatie als veranderproces

Het implementeren van deze projectmanagementtool is eigenlijk een veranderproces. Promista is erop gericht om samen met de klant te kijken naar waar de projectorganisatie staat, zodar de juiste vervolgstap kan worden genomen. Daarbij wordt niet alleen naar de 'harde' kant (de processen, de tooling, de methode) gekeken, maar ook naar de 'zachte' kanten. Het zijn immers de mensen die van de projectorganisatie een succes maken. 

Een verbeterslag is een verandering die goed begeleid moet worden. Daarom betrekken we naast de PMO'ers ook de portfolio-, programma- en projectmanagers, leden van de stuurgroepen en het management. Om de harde en de zachte kant goed samen te brengen, bestaat het Promista-team meestal uit een PMO-consultant die helpt bij het opnieuw vormgeven en inrichten van de 'harde'  aspecten en een coach die helpt om de nieuwe rollen in de organisatie in te vullen. 

Trainingen Fortes Change Cloud

De Fortes Change Cloud is een uitgebreid softwarepakket waarin project-, programma- en portfoliomanagement samenkomen. Om vanuit je eigen functie optimaal gebruik te kunnen maken van alle functionaliteit die de Fortes Change Cloud te bieden heeft, hebben we een drietal trainingen ontwikkeld op verschillende niveaus. Afhankelijk van je eigen werkzaamheden en ontwikkelpad kun je zo de training(en) volgen die passen bij wat je doet. Meer weten? Kijk op onze trainingspagina voor trainingen, trainingsdata en mogelijkheden voor incompany-trainingen. 

Meer weten? 

Benieuwd naar onze werkwijze en de Fortes Change Cloud? Neem dan contact op met René Bosschers (rbosschers@promista.nl of telefonisch via 06-42124715) en vraag naar de mogelijkheden.