Twitter logo blue

Centre of 
Expertise

Centre of
Excellence

Training & Opleiding

Portfoliomanagement, programmamanagement, projectmanagement en PMO, het vakgebied is altijd in ontwikkeling. In samenwerking met De Projectacademie biedt Promista Training en Opleiding voor ontwikkeling van de organisatie. Wij beschikken over zeer ervaren trainers om die kennis en methoden over te brengen.
Een belangrijke focus hierbij is om de kennis te laten aansluiten bij de dagelijkse werkzaamheden van de cursisten. Leerdoelen kiezen in samenspraak met gewenste leervraag, om de groeiambitie en uitdagingen die het werkveld biedt te ondersteunen. Kennisoverdracht, die daarna direct toepasbaar is de organisatie, dat is het resultaat.

Samenwerking De Project Academie

Promista is medebestuurder van De Project Academie die de trainingen geeft. De Project Academie is in 2009 opgericht om vorm te geven aan het nieuwe werken, waarbij de betere trainers voor zichzelf werken en zich in De Project Academie graag willen verbinden om voor de betreffende klant de meest optimale resultaten te bereiken. Per opdracht beoordeelt Promista met De Project Academie wie de juiste expertise in huis heeft om voor u als klant de kennis die u nodig heeft 'te laten werken'.

Making knowledge work©

Wij zijn pas tevreden als de cursisten de opgedane kennis gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden. Promista heeft in samenwerking met De Project Academie een uniek opleidingsconcept ontwikkeld waarbij de leervraag van deelnemers (uitdaging in mijn werk, groeiambitie) gecombineerd wordt met leerdoelen die de organisatie kent. Wij noemen dat Making knowledge work©. De onderwerpen die aan bod komen, worden vooraf in overleg samengesteld. Resultaat is dat er kennisoverdracht plaatsvindt die meteen toepasbaar is in de organisatie.

"DOOR DE RONDETAFELGESPREKKEN LEER IK VEEL VAN ANDERE ORGANISATIES. ALLEN DELEN HUN KENNIS EN HIERDOOR ONTWIKKELT DIE KENNIS ZICH VERDER."

Jeanette Lette - Alliander

E learning

E learning

Voor wie een flexibele stijl van leren wenst en graag in eigen tempo en omgeving wil leren bieden wij ook diverse e-Learning modulen aan.
Ook kunnen wij vooor u deze trainingen op maat maken zodat naast theorie ook eigen casus zoals proces beschrijvingen en werkinstructies kunnen worden ingebracht.

Volg de link op deze pagina voor een demo, of neem contact met ons op voor meer gerichte informatie.

Agile Project Management in vogelvlucht

Agile Project Management in vogelvlucht

Benieuwd naar wat Agile Project Management voor jou kan betekenen? Dan zijn er voor jou deze korte filmpjes. In slechts 15 minuten per filmpje leggen we de belangrijkste onderdelen van Agile PM aan je uit. Zo leer je ook in een kwartiertje toch weer iets nieuws.  

PMO

PMO

 Projecten maken steeds meer deel uit van de wijze waarop organisaties het werk organiseren. Daarmee neemt ook de behoefte aan ondersteuning van dergelijke werkzaamheden toe. Vanuit het ProjectManagement Office wordt deze ondersteuning voor projectmanagers georganiseerd. In organisaties wordt steeds meer werkzaamheden uitgevoerd in de vorm van projecten.

MSP medium logoOrganisaties kampen met de vraag hoe zo effectief mogelijk de benodigde veranderingen in de organisatie kunnen worden ingepast en de benefits hieruit gerealiseerd kunnen worden aansluitend op de strategische doelstelling. Hoe kan MSP® bijdragen aan de oplossing van dit vraagstuk? Hoe ziet het er dan uit? Wat voegt het toe? Hoe voorkom ik een administratieve tijger? Wat is voor ons bruikbaar en wat niet?

De driedaagse  training MSP® Foundation en Practitioner bekijkt het MSP® raamwerk beschreven in de AXELOS Guidance. Daarnaast is er ruimte voor discussie over de toepassing in de eigen situatie. Aan het einde van de training:

 • Hebt u inzicht in de noodzaak voor programmamanagement en hoe het MSP® model effectief programmamanagement ondersteunt.
 • Hebt u volledig inzicht in MSP® raamwerk
 • Bent u in staat het MSP® proces model toe te passen op een programma.
 • Kunt u programma stakeholders analyseren
 • Bent u in staat benefits te identificeren en te mappen.
 • Kunt u de belangrijkste programma documenten produceren
 • Bent u in staat de technieken voor risk-, en benefit management toe te passen.
 • Hebt u het MSP® Foundation en Practitioner examen gedaan. 

Wilt u meer weten over deze driedaagse training? Vraag meer informatie aan via deze link. of download de leaflet MSP training met meer informatie over deze training.

Een greep uit onze klanten:

 • Gemeente Tilburg
 • Monuta
 • ETC Nederland
 • DenHaagLogo
 • Medinova

  Trainingskalender

   

   TRAININGEN 2020:      
  29 oktober, 5, 12 en 19 november (14.00 - 16.00) Virtual Classroom: Portfolio, Programme en Project Office (P30) Online Inschrijven
  3 november Fortes Change Cloud level 2 Barneveld Inschrijven
  10 november  Fortes Change Cloud level 3 Barneveld  Inschrijven
  10, 12, 17, 19 en 24 november (09.30 - 11.30) Virtual Classroom: Agile Project Management Online Inschrijven
  1 december Fortes Change Cloud level 2 Barneveld Inschrijven

   Promista is een projectmanagementorganisatie die werkzaam is op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement. 

  Wij adviseren en begeleiden organisaties met PPPM-vraagstukken en doen dit door inzet van onze medewerkers, onze kennis en informatievoorziening.