Skip to main content

Even voorstellen: Emma Wiarda

Deel dit bericht

Afgelopen maand mochten we weer een nieuwe collega welkom heten in Team Promista: Emma Wiarda. Ze komt ons team verrijken en gaat binnen Promista aan de slag als Young Professional. Graag stellen we haar even voor!

Hoi! Leuk om kennis te maken en welkom bij Promista!
Ja inderdaad, insgelijks!

Laten we beginnen met jezelf even voor te stellen?
Nou, ik ben Emma, ik ben 24 jaar oud en ik kom uit Alkmaar. Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de HBO Hotel Management school in Maastricht.

Oh wat leuk!
Ja zeker. Bij deze studie moest ik veel theorie omzetten in de praktijk. Ik heb veel stagegelopen waarvan ook een half jaar in Parijs als receptionist in een hotel. Mijn laatste stage was een managementstage bij een hotelketen in Amsterdam. Daarvandaan kwam ook mijn interesse voor projectmanagement.

Gaaf hoor! En wat maakte dan dat je zo geïnteresseerd raakte in projectmanagement?
Ik vind projectmanagement interessant omdat je altijd een ‘probleemstelling’ of doel hebt waar je naar toe werkt, die je op een passende projectmatige manier gaat benaderen. Dat vergt flexibiliteit, creativiteit en probleemoplossend nadenken.

Snap ik! Goed om je interesse in projectmanagement te horen. En hoe ben je dan bij Promista beland?
Ik ben mezelf gaan verdiepen in het vak projectmanagement maar al snel merkte ik dat je voor elke startersfunctie minimaal drie jaar werkervaring nodig hebt. Toen ben ik gaan kijken naar een Traineeship op het gebied van projectmanagement en via Google ben ik bij Promista terecht gekomen.

Leuk! En begin maart ben je dan daadwerkelijk gestart bij Promista. Wat was je eerste indruk?
Ik had gelijk een heel hartelijk gevoel en ik voelde me ontzettend welkom. Tijdens het sollicitatiegesprek werd al benoemd dat er goede begeleiding zou zijn tijdens het traineeship. Er is namelijk altijd een checkmomentje of alles lukt maar je krijgt ook veel vrijheid en tijd om aan trainingen te werken. Die combinatie tussen begeleiding en vrijheid sluit precies aan bij wat voor mij werkt.

Wat fijn dat je het zo ervaart. Heb je momenteel al een project lopen?
Nee momenteel nog niet. Het zijn vooral de trainingen en het kennismaken met het bedrijf wat mij voor nu bezighoudt.

Wat goed zeg. En als je niet aan het werk bent, wat doe je dan in je vrije tijd? 
Ik vind het heerlijk om te wandelen en ik lees heel veel. Dat zijn dan vooral Engelse boeken, zowel non-fictie als complete sciencefiction verhalen. Daarnaast vind ik het ook leuk om eventjes de stad in te gaan, winkeltjes te bekijken en op een terrasje wat te drinken.

En wat is dan je favoriete boek?
Dat is een boek wat gaat over de beschrijving van een Griekse Mythologie. Het boek heet The Song of Achilles van Madeline Miller.

Klinkt interessant! Heb je verder nog ambities binnen Promista?
Ik denk dat er nog heel veel te halen valt. Wat ik ontzettend leuk vind, is dat je op verschillende plekken werkt. Je verandert van projecten, omgevingen en doelstellingen. Er is veel variatie en je kan overal aan meewerken. Ik wil dus graag op alle gebieden wat bij leren.

Klinkt als een goed plan! Heel veel succes en plezier bij Promista!
Dankjewel!