Skip to main content

Even voorstellen: Keziah Chung

Deel dit bericht

De afgelopen tijd hebben we weer een nieuwe collega welkom mogen heten bij Promista. Samen met Promista-collega’s Desiree en Lizan werkt ze nu bij Servicepunt 71. Tijd om even kennis te maken. 

Hoi! Leuk om er weer een collega bij te hebben! 
Bedankt! En ja, ook leuk om samen te werken! 

Je zit nu op een opdracht in Leiden, toch? Waar kom je zelf vandaan? 
Klopt inderdaad! Zelf ben ik geboren en opgegroeid in de omgeving van Driebergen. Nu woon ik bij mijn ouders in Veenendaal. 

Misschien een brutale vraag, maar ook in Nederland geboren? 
Mag hoor! Ja, in Nederland geboren. Mijn ouders komen van oorsprong uit Hongkong, dus ik ben met twee verschillende culturen opgegroeid: de Nederlandse en de Chinese. Die twee culturen hebben elkaar niet gebotst maar elkaar juist goed aangevuld. Ik houd van diversiteit en het leert mij om dingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken.  

Happy single, verliefd of verloofd…? 
Ik heb sinds twee jaar een vriend. Hij woont in Rotterdam. 

Dat is wel een stukje heen en weer reizen dan. 
Haha, valt mee hoor! Het is ongeveer een uurtje reizen, dus dat is goed te doen. 

En hobby’s…?
Ik houd erg van reizen. Tijdens mijn studie heb ik in het derde jaar een tijd in Frankrijk gestudeerd aan een internationale school. En mijn afstudeeropdracht was in Moldavië, waar ik een soft skills-programma heb opgezet. Na mijn studie ben ik met een aantal vriendinnen gaan backpacken. We begonnen in Indonesië, en zijn van daaruit naar Australië, Nieuw-Zeeland en weer terug naar Australië gegaan. Dat was een mooie tijd! 

Wauw. Dat is wel wat anders dan werken bij Promista. 
Ja! Maar nadat ik terugkwam wilde ik toch ook wel graag aan het werk hoor. Backpacken was echt heel erg leuk om te doen, maar ik heb toch ook de drang om me nuttig te maken en iets voor andere mensen te betekenen. Toen ik eenmaal terug was van mijn reis, ben ik me opnieuw gaan oriënteren op wat ik precies wilde doen. Verder studeren of gewoon werken? Ik wilde in ieder geval mezelf snel verder ontwikkelen, zowel op persoonlijke als op het professionele vlak. Ik vond een traineeship wel een mooie aansluiting op mijn backpackreis. 

En zo ben je bij Promista terecht gekomen? 
Niet helemaal. Ik heb eerst een selectietraject bij een ander bedrijf doorlopen. Terwijl ik daarmee bezig was, werd ik benaderd door Promista. Uiteindelijk ben ik met Ronald en René in gesprek gegaan en dat beviel zo goed dat ik een tweede gesprek heb gehad, met twee andere collega’s. Bij allebei de gesprekken had ik echt een goed gevoel. Er was oprechte interesse in wie ik ben en wat ik wil. Het gesprek was informeel en ontspannen, en het leek me leuk om voor een kleiner bedrijf te werken met een soort vrienden- of familiecultuur. 

En nu werk je samen met twee Promista-collega’s in Leiden. 
Ja! Echt gezellig om met drie Promista-mensen op een opdracht te zitten. Samen met twee interne collega’s zijn we een team van vijf en ondersteunen we de projectmanagers. 

En, hoe bevalt het? 
Ik ben nog nieuw in de projectenwereld, dus in het begin kwam er best veel tegelijk op me af. Zelf was ik nog aan het zoeken naar mijn eigen rol en inbreng in het vak, en tegelijkertijd was het ook even wennen aan de bedrijfscultuur van een gemeente. Toch heel anders dan bij een groot commercieel bedrijf! Dat was wel even omschakelen, maar gelukkig had ik veel aan de coaching van Desiree en kon ik goed sparren met Lizan. Zo heb ik mijn draai toch best snel gevonden. 

Mooie ambities om verder uit te diepen! 
Ja, vind ik ook! En hoop ik ook zeker in de toekomst te kunnen doen. 

Dat gaat je zeker lukken. Bedankt voor je tijd en heel veel plezier en succes! 
Dankjewel, dat komt goed!