Skip to main content

Even voorstellen: Lizan Blom

Deel dit bericht

Een van onze nieuwste collega’s is Lizan Blom. Eind vorig jaar kwam ze bij Promista in dienst, en inmiddels werkt ze alweer een tijdje met collega Desiree bij Servicepunt 71. Tijd om even kennis te maken. 

Hoi! Fijn dat we je even in de spotlight mogen zetten. 
Ja, geen probleem! Leuk dat jullie dat zo doen. 

Ik ken je zelf eigenlijk ook nog niet zo goed. Waar kom je vandaan? 
Ik kom uit Dordrecht. Daar woon ik samen met mijn vriend Kevin en onze twee katten. Heel gezellig en toevallig ook één straat achter onze collega Arnold, die de beste vriend is van mijn vriend. 

Wat leuk! Dus jullie kennen elkaar al langer? 
Ja, we kenden elkaar al buiten het werk om. Zo ben ik uiteindelijk ook bij Promista terecht genomen. Ik sprak Arnold op een verjaardag en hij vertelde dat er nog mensen gezocht werden. Ik was niet specifiek op zoek naar een PMO-functie, maar wel naar een baan waarin ik het werken met mensen kon combineren met een data- of analytische kant. Zo kwam het balletje aan het rollen en niet lang daarna zat ik bij Promista aan de koffie om kennis te maken. 

Wat was je indruk van Promista? 
Het leek mij een hele relaxte club. Niet superzakelijk en hiërarchisch, maar samen werken aan een resultaat. In het gesprek lag de nadruk ook veel op dingen doen waar je blij van wordt. Dat sprak me wel erg aan. Uiteindelijk hebben we twee uur zitten praten en mocht ik door voor de tweede ronde. 

En hoe ging dat?
Wat ik wel bijzonder vond is dat het tweede gesprek bij mij in de buurt op locatie kon. Dat zegt ook wel iets over de mensen waarmee je komt te werken en vond ik heel prettig. Tijdens het tweede gesprek heb ik aangegeven dat mijn belangstelling vooral ligt bij mensen. Ik heb zelf Toegepaste Psychologie gestudeerd en vind het erg leuk en interessant om mee te werken en te denken met veranderprocessen. De menselijke kant combineer ik graag met technische oplossingen, zoals software en rapportages. Die combinatie is iets wat Promista ook aanspreekt. 

Je bent vrijwel direct gestart op een opdracht in Leiden. Wat doe je precies? 
Ja! Dat was snel geregeld. Omdat ik nog nieuw ben in de wereld van PMO ben ik vorig jaar als trainee gestart bij Servicepunt 71. Dat is een overkoepelende organisatie die meerdere gemeentes bedient. Dat ging zo goed dat we na een maand mijn traineecontract hebben kunnen omzetten naar een volwaardige functie als PMO-er.

Ik houd me bezig met het ondersteunen van de projectmanagers. Dat kan van alles zijn: van het meedenken over nieuwe implementaties voor software tot het organiseren van meetings en het bewaken van de voortgang. Heel afwisselend dus. 

En hoe bevalt het? 
Heel goed! In het begin moest ik echt even mijn eigen weg vinden, maar ik heb het ontzettend naar mijn zin. Het werk is elke dag weer anders, en omdat ik samen met een collega op dezelfde opdracht zit heb ik altijd iemand waar ik mee kan sparren als ik ergens tegenaan loop.

Ook de ondersteuning vanuit Promista is erg fijn. Ik heb direct een training Prince2 en IPMA-D kunnen doen om mijn kennis aan te vullen. En er is veel ruimte om zelf invulling te geven aan je interesses. Dus verandermanagement zal voor mij zeker een onderdeel zijn waar ik me verder in ga verdiepen. 

Klinkt goed! Bedankt voor je tijd en heel veel succes in Leiden! 
Bedankt, dat komt zeker goed!