Skip to main content

Even voorstellen: Maaike van Mameren

Deel dit bericht

Begin juni startte ze bij Promista: onze kersverse collega Maaike van Mameren. Mét indrukwekkend CV, én de ambitie om via projectmanagement de wereld een beetje beter te maken. Tijd om eens kennis te maken met deze ondernemende dame. 

Hoi en welkom bij Promista! Fijn dat we even kunnen kennismaken.
Hai! Ja, dankjewel! 

Begin juni ben je gestart bij Promista…
Ja! Nouja, gestart… vlak daarna was ik alweer uitgeschakeld dooreen coronabesmetting. Dat begon al goed! 

Oei, dat is balen.
Ja, ik baalde ook echt want ik wilde graag starten! Gelukkig heb ik het niet heel zwaar te pakken gehad en was ik na een weekje weer opgeknapt.

Gelukkig! En nu weer lekker aan de slag.
Ja! Ik ben op dit moment bezig met het bijspijkeren van mijn vakkennis. En ik help met het vertalen van Prince2 van het Engels naar het Nederlands. 

Dan heb je het boek in ieder geval heel nauwkeurig gelezen straks! Maar voor we in het projectmanagement-vak duiken ben ik wel benieuwd naar jou! Wie is Maaike? 
Nouja, ik, dus! Ik word dit jaar 40 en ik woon in Den Haag. Niet getrouwd en geen kinderen, maar wel samen met mijn labrador Boris. Hij komt ook wel eens mee naar kantoor. 

Wat leuk, hebben we straks een kantoorhond! 
Haha ja! Ik geloof dat de andere collega’s het ook wel leuk vonden. Die waren in ieder geval meteen helemaal gek met hem. 

Super, en fijn dat het zo kan! Wat doe je in je vrije tijd? 
Ik ben lid van de JCI, de Junior Chamber International. Dat is een netwerkclub voor ondernemers en ondernemende mensen tot 40 jaar. Samen dingen ondernemen en organiseren we van alles, zoals de World Cleanup Day. Maar we hebben ook bijgedragen met geld en hulpgoederen toen de oorlog in Oekraine uitbrak. Dankzij ons wereldwijde netwerk hebben we overal korte lijnen en kunnen we snel schakelen. 

Dat klinkt gaaf!
Dat is het ook! En natuurlijk hebben we ook veel lol samen. Er zijn etentjes en borrels waarbij we kunnen bijpraten en kennismaken.

Soms denken mensen dan dat ik bij een soort van studentenvereniging zit, maar dan zonder studenten.  Maar we doen ook gewoon heel veel. 

Ook als je geen student bent mag je het best leuk hebben met een groep mensen toch? Hoe ben je eigenlijk bij Promista terecht gekomen? 
Ik heb eigenlijk een heel andere achtergrond, kom uit de maritieme en offshore-wereld. Daar heb ik jaren in gewerkt, maar voor mijn gevoel was het tijd voor iets anders. Ik ben altijd al bezig geweest met managementzaken, het verbeteren van processen en de samenwerking in teams. Op LinkedIn had ik mijn profiel op ‘beschikbaar’ gezet en werd ik benaderd door René. 

Wat leuk! En zo ben je aan de praat geraakt? 
Ja! Ik heb René eerst telefonisch gesproken en daarna heb ik een eerste gesprek gehad met Paul en Arnold in Rotterdam. Het tweede gesprek was in Barneveld met René en Henk. En toen werd er een contract aangeboden.

Wat was je indruk van Promista? 
Die twee gesprekken voelden als een warm bad. De mensen die ik heb gesproken zijn heel sociaal en open. Je mag echt alles vragen, er zijn geen geheimen. En daar was ik ook wel naar op zoek. Bij grote bedrijven merk je toch wel eens dat er dingen zijn die je beter niet kunt zeggen of waar ze het liever niet over hebben. En ik gooi dingen er het liefst gewoon uit.

Deze week was ik aanwezig bij mijn eerste kwartaaloverleg en ik vond het heel leuk om te zien dat er zo veel te doen is bij Promista. Niet alleen qua opdrachten bij klanten, maar ook intern bij de organisatie zelf. Iedereen is wel ergens met een groepje bezig om Promista mooier en groter te maken, mensen zoeken elkaar op en zijn enthousiast. Dat teamgevoel vind ik ook heel belangrijk. 

Het werk is wel anders dan wat je hiervoor hebt gedaan. 
Ja, zeker! Maar dat is ook juist wat ik wilde. Iets anders dan wat ik deed, waarbij ik juist kan kijken naar wat er nog beter kan en hoe we dat samen gaan bereiken. Ik ben op dit moment bezig om mijn kennis bij te spijkeren zodat ik straks helemaal up to date ben en ook de juiste taal spreek. 

Dat komt helemaal goed zo te horen! Wat zijn je ambities bij Promista? 
Oei, ambities… weet je, natuurlijk wil ik een heleboel! Maar ik heb ook geleerd om nuchter te blijven en met beide benen op de grond te staan. Ik ben nog maar net begonnen, dus ik hoop snel te kunnen starten op mijn eerste opdracht. Hopelijk kan ik me verder ontwikkelen in de richting van projectmanager, dat lijkt me mooi werk. En verder natuurlijk ook mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van Promista. 

Dat lijkt me een mooi begin! Heel veel succes en plezier en nogmaals welkom bij het team! 
Dankjewel!