Skip to main content

Vooruit kijken naar 2022

Deel dit bericht

2021 ligt weer alweer een tijdje achter ons, en vol goede moed keren we ons naar 2022. Wat zal dit nieuwe jaar ons gaan brengen? Waar ligt onze focus, onze hoop en onze ambitie? Ik sprak erover met Henk Daniel, senior consultant en (mede-)eigenaar van Promista.

Met welk gevoel kijk je terug op 2021? 
Oei, meteen een lastige vraag. Tja… als ik alles in overweging neem, overheerst toch de trots. Ook in 2021 kregen we weer te maken met Coronamaatregelen. En het wordt na zo’n lange tijd toch een uitdaging, want hoe houd je goed contact met elkaar? Dat was niet makkelijk, maar het is ons toch weer gelukt. Door die ene keer dat we wel met elkaar een teamuitje konden regelen. Door soms toch bij elkaar te komen, zij het met gepaste afstand en een zelftest vooraf. En de sfeer onderling is gelukkig nog steeds goed! 

Waar ben je het meest trots op, als je zo terugkijkt? 
We hebben het goed gedaan als je naar onze business kijkt. Er is veel te doen, we hebben mooie nieuwe klanten mogen verwelkomen zoals Rainforest Alliance, de gemeente Leeuwarden en de Belastingdienst. En we hebben een mooie groei doorgemaakt bij bestaande klanten zoals Defensie, Alliander en de gemeente Den Haag. 

Maar het meest trots ben ik toch wel op de ontwikkeling die we intern als Promista hebben doorgemaakt het afgelopen jaar. Er is hard gewerkt om vorm te geven aan wat we in de workshops van het OK-model hebben geleerd. We zijn heel eerlijk en open geweest, naar onszelf en ook naar elkaar. En die zelfreflectie heeft mooie dingen opgeleverd: onze kernwaarden krijgen steeds meer vorm, we zijn bezig om onze dienstverlening steeds concreter en duidelijker vorm te geven… je zou kunnen zeggen dat Promista steeds meer persoonlijkheid krijgt. 

“We zijn heel eerlijk en open geweest, naar onszelf en naar elkaar. En die zelfreflectie heeft mooie dingen opgeleverd.”

Henk Daniël – Senior Consultant & Eigenaar Promista

Een mooi resultaat! En hoe ziet het komende jaar eruit? Met welk gevoel stap jij 2022 in? 
Een beetje vol verwachting, eigenlijk. Ik zie veel kansen en mogelijkheden voor het komende jaar. Kansen om verder te groeien, om uit te breiden op portfoliomanagement-gebied, waar onze ambitie en ook steeds meer onze expertise ligt. Daarom zijn we ook weer op zoek naar een senior portfoliomanager om ons team te versterken. Onze ervaren consultants kunnen niet alleen zwaardere opdrachten aan, maar kunnen ook hun kennis delen met de organisatie. En met de young professionals die vorige jaar zijn gestart, en ook dit jaar weer gaan starten. 

Wat zou je graag mee willen nemen uit 2021?
Die goede sfeer onder elkaar die we nog altijd hebben. We doen het nog altijd samen, en dat werkt wel zo fijn! Omdat we een kleiner bedrijf zijn is er ook veel onderling contact tussen de collega’s en ben je dus echt jezelf en geen nummer of werknemer. We proberen zo veel mogelijk gebruik te maken van ieders talenten en ambities. Zo leren we van elkaar en kan iedereen doen wat hij of zij het beste doet. We zijn en blijven een team! 

Wat is je grote wens voor 2022? 
Oef. Toch wel dat we elkaar weer wat vaker echt kunnen zien. Het is heel fijn dat we ook op afstand ons werk kunnen doen en contact kunnen houden, maar ik zou graag weer meer gezellige dingen samen willen doen, zoals een etentje met alle collega’s  na het kwartaaloverleg, een teamactiviteit, of iets met alle collega’s en aanhang. Maar ook weer gewoon vergaderen zonder toestanden!