Skip to main content

Minder ‘Excel’, meer overzicht: fijne trainingsdag met veel aandacht voor de praktijk

Deel dit bericht

Saaie rapportages met kolommen vol data? Hoeft niet, vonden we bij Promista. Collega’s Jasper Dekkers en Toni Oostendorp maakten er werk van en lanceerden dit voorjaar de training ‘Excel Rapportages vanuit de FCC’. En dat bleek een schot in de roos. 

Huiswerk vooraf

Voor de deelnemers zelf was het even aanpakken: een opdracht van tevoren maken en daarna in de training nog aan de slag met alle nieuwe kennis. Maar het was het waard, blijkt uit de reacties. 

Portfolio Management Officer Jan van Goes wijdde er een uitgebreide e-mail aan.

“Het nabouwen van de tabel vanuit de handleiding kostte mij veel tijd. Ook een beetje mijn valkuil, want ik ben erg nauwkeurig. Pas na het nabouwen kwam ik erachter dat het hier natuurlijk niet om ging.” 

Gelukkig was al dat werk niet voor niets. Want, zo geeft Jan ook aan, het scheelde wel veel tijd tijdens de training als al het voorwerk al is gedaan. 

Veel ruimte voor de praktijk

Een groot pluspunt aan de training is de ruimte om vragen vanuit je eigen praktijk te stellen, vindt Jan. “Je ziet en hoort ervaringen van andere deelnemers uit heel andere settings. En het is ook prettig dat de trainers ervaring vanuit de praktijk hebben.” 

Ook de plaats in de Fortes Change Cloud komt aan bod: tijdens de training leer je ook meer over de opzet en structuur van de FCC, en waar je bepaalde informatie zou moeten vinden. Ook is er tijdens de training ingegaan op rapportage die project-, portfolio- of resource-overstijgend zijn en waar je die kunt plaatsen. 

Minder Excellig

Aan het eind van de training zien de rapporten er niet meer zo Excel-achtig uit. En dat is niet alleen handig voor rapportages vanuit de Fortes Change Cloud, geeft Jan aan. “Alle tips en tricks om je rapport wat minder Excellig te maken heb ik ook al buiten ‘Fortes zaken’ toegepast.”

Training gemist? 

Wil jij ook van die niet-Excellige rapportages die inzicht en overzicht geven in jouw eigen organisatie, maar heb je de training gemist? 

Geen probleem, we bieden hem dit jaar nog een paar keer aan. Bekijk hier onze trainingspagina en schrijf je in op de trainingsdatum van jouw keuze.