Skip to main content

Even voorstellen: Jasper Dekkers

Deel dit bericht

In het nieuwe jaar hebben we er meteen ook nieuwe collega’s bij gekregen! Per 1 januari is Jasper Dekkers bij ons gestart als implementatiemanager. Natuurlijk maken we graag even kennis – en stellen we onze nieuwe collega met trots aan jullie voor! 

Hoi, en welkom aan boord! Ben je al een beetje ‘geland’? 
Hoi, dank je! Ja, het begint wat te komen. De eerste weken waren best druk met veel inwerken en nieuwe informatie. 

Dat geloof ik graag! Je komt ook uit een hele andere tak van sport, toch? 
Ja, dat klopt. Maar toch zijn er ook veel raakvlakken hoor. Ik heb bedrijfseconomie, ruimtelijke economie en geografische informatie systemen (GIS) gestudeerd en ben in 2010 gepromoveerd aan de VU. Na mijn promotie ben ik universitair docent geworden aan dezelfde VU en ben ik doorgegaan met het doen van onderzoek en het geven van onderwijs. 

Ruimtelijke economie? Wat is dat? 
Ruimtelijke economie is het onderzoeken van ruimtelijk-economische gevolgen van bijvoorbeeld maatschappelijke ontwikkelingen en politieke besluiten. Denk bijvoorbeeld aan de woningwaarde. Deze bestaat grofweg voor de helft uit de waarde van locatie. Ik heb me beziggehouden met het uiteenrafelen van locatiewaarde in onder andere afstand tot werkgelegenheid en voorzieningen en overlastfactoren zoals bijvoorbeeld Schiphol. Met behulp van GIS kun je ruimtelijke datasets bouwen, analyseren en in kaarten visualiseren.

Wauw, dus een beetje zoals het planbureau? 
Ja, ik heb ook onderzoek gedaan voor het PBL, het Planbureau voor de Leefomgeving.

Wat gaaf! En daarnaast heb je les gegeven? 
Ja, kennis en vaardigheden overdragen vind ik heel erg leuk. Ik ben overigens geen docent-onderzoeker gebleven. De cultuur van de wetenschap is er wel eentje die bij je moet passen, en bij mij ging dat na een tijdje toch knellen. Dus heb ik de overstap gemaakt naar de Dienst IT bij de universiteit. Daar kon ik dankzij mijn ervaring heel goed adviseren over klantbehoeften van onderzoekers en docenten met betrekking tot IT-diensten. 

Vervolgens kwam corona en was ik onder andere verantwoordelijk voor het snel realiseren van thuiswerkplekken en het implementeren van beleid rondom hybride werken. 

“Tijdens het traject bij een loopbaancoach kwamen drie functietitels naar voren die bij mij passen.En die stonden alle drie in de vacaturetekst van Promista.”

Jasper Dekkers – Implementatiemanager bij Promista

En nu ben je implementatiemanager bij Promista. 
Ja! Ik heb in mijn tijd bij de VU een loopbaancoach in de arm genomen om me te helpen bij het maken van de juiste vervolgkeuze. Daaruit zijn drie functietitels gekomen die bij mij passen. En die stonden alle drie in de vacaturetekst van Promista. Ik heb een paar heel goede gesprekken gehad en ben blij dat ik hier kan starten! 

Daarnaast ben ik een aantal jaren geleden met mijn gezin verhuisd van Amsterdam naar Ede, en wilde ik graag weer op de fiets naar mijn werk kunnen. Dat kan nu ook. 

Dat is ook nogal een verschil, Amsterdam of Ede! Vanwaar de overstap? 
Destijds waren mijn dochters nog klein (inmiddels zijn ze 14 en bijna 16) en wilden we graag in een wat rustiger omgeving wonen waar ze konden opgroeien. Vanuit Ede was Amsterdam goed te bereiken met de trein en dus zijn we naar deze regio verhuisd. 

En nu dus weer lekker fietsen naar het werk. Is dat ook een hobby van je, fietsen? 
Zeker. Ik heb een sportfiets waar ik graag mooie tochten op maak door het bos of langs de velden en de rivier. 

Dan pas je goed bij de fietsliefhebbers van Promista! Heb je verder nog hobby’s? 
Ja hoor, genoeg! Ik lees graag en dat doe ik eigenlijk in allerlei genres: van fictie tot boeken over het christelijk geloof en filosofie. En ik ben graag met mijn handen bezig. Het huis dat we in Ede hebben gekocht was een klushuis, en het geeft veel voldoening om het zelf naar onze zin te maken. Mijn vrouw is regelmatig bezig met houtbewerking, stofferen en het restaureren van meubels. Daar gebruikt ze onze garage voor, die ik voor dat doel helemaal heb omgebouwd tot werkplaats. Daardoor is er geen plek meer voor de fietsen. Dus heb ik zelf ook een extra fietsenhok gemaakt zodat alles niet steeds heen en weer gesleept hoeft te worden. Toch fijn als je dat soort dingen zelf kunt. 

Verder ben ik best sportief aangelegd. Ik volleybal graag en voor corona speelde ik ook graag tennis. Die dingen zijn nu even wat lastiger. 

Tja, dan wordt het sport kijken… 
Ja, dat kan ook. Ik volg de eredivisie en ben daarbij ook zeer geïnteresseerd in wedstrijd- en spelersstatistieken. Die kun je ook mooi in Excel zetten, nog zo’n hobby trouwens, haha. 

Wauw, haha. Dan kun je je flink uitleven als implementatiemanager. Heel veel succes in je nieuwe functie! 
Dankjewel!