Skip to main content

Even voorstellen: René Bosschers

Deel dit bericht

René is dé man die op onze website steeds wordt genoemd. Zoek je contact met Promista, dan is de kans groot dat je hem aan de telefoon krijgt. Voor de coronacrisis was hij ook degene die op bezoek ging bij onze opdrachtgevers of nieuwe klanten, of die nieuwe collega’s uitnodigde op ons kantoor in Barneveld. Tijd om deze Promista-veteraan eens wat beter te leren kennen! 

Hoi! Leuk om nu eens een iemand van het eerste uur te mogen interviewen! 
Ja, dat is weer eens wat anders, haha. We denken altijd als eerste aan onze nieuwe collega’s, dus ik had dit ook even niet verwacht. 

Je bent natuurlijk wel hét gezicht van Promista naar buiten toe. 
Ja, dat wel. Tenminste, dat was ik voordat de corona-crisis uitbrak. Nu zit ik, net als al onze andere collega’s, op de thuiswerkplek achter de computer. 

Vertel, wie is de man achter de foto? Waar kom je vandaan?
Ik ben er niet geboren, maar wel sinds mijn vroege jeugd opgegroeid in Enschede. Daar woon ik nu nog steeds, met mijn vrouw en drie kinderen. Ik ben hier naar school gegaan en heb gestudeerd bij wat toen nog de Hogeschool Enschede heette. Tegenwoordig is dit Saxion, één van onze klanten. Leuk om daar weer vanuit een andere rol terug te komen. 

Wat doe je als je niet aan het werk bent? Heb je hobby’s?
Zowel ik als mijn kinderen zijn sportief aangelegd. Ik ga elke zondagochtend met een groep vrienden ’s morgens mountainbiken. Lekker vroeg, zodat we de paden niet hoeven te delen met andere sporters en we de wandelaars die ’s middags komen met rust laten. Nu helaas maar met een klein groepje van maximaal twee mensen, maar straks weer met een man of zes, zeven. Heel gezellig en een lekkere frisse start van de dag! Verder ging ik ook regelmatig naar de sportschool. Dat staat nu even op een laag pitje, maar hopelijk kan ik dat ook snel weer oppakken. 

Wat actief allemaal! De meeste mensen kijken gewoon naar de televisie als het op sport aankomt.
Haha, dat kijken doe ik het liefst bij mijn kinderen. Ze spelen hockey en voetbal en ik vind het leuk om langs het veld te staan om ze aan te moedigen. Super om te zien! En natuurlijk kijk ik ook sport op de televisie. Het liefst kijk ik alles, maar ik ben helaas niet de enige die de afstandsbediening mag vasthouden. Voetbal kijk ik wel graag, en dan natuurlijk het liefst de wedstrijden van FC Twente. 

Wat een actie! En dan toch een kantoorbaan bij Promista? 
Ja! Nouja, normaal gesproken ga ik er veel op uit natuurlijk. Voor de corona-crisis was ik veel onderweg en sprak ik veel op locatie met onze opdrachtgevers of met nieuwe klanten. Erg leuk om te doen. 

Hoe ben je eigenlijk bij Promista terecht gekomen? 
Ik werk al bijna vanaf het begin bij Promista. Na mijn studie ben ik begonnen in de grafische sector, maar kwam ik na een tijdje terecht bij de Trans Atlantic Group (TAG). Dat was een klein clubje van drie mensen dat Prince2-trainingen verzorgde voor verschillende klanten in Nederland en de Verenigde Staten. In het begin was het alleen een trainer en ik, daarna kwam Henk, onze huidige directeur, er ook bij.

Met de komst van Henk, en daarna ook Paul, veranderde het aanbod van TAG. We deden niet meer alleen maar trainingen maar begonnen ook met adviestrajecten en consultancy. Toen voldeed de naam niet meer. Uiteindelijk hebben Henk en Paul het bedrijf voortgezet onder de naam Promista. Dat staat voor PROject Management Interim Solutions, Training en Advies. En in Promista zit ook het Engelse woord ‘promise’ verborgen, dat staat voor de belofte aan onze klanten dat we samen een oplossing gaan vinden voor hun vraag. 

En nu ben je onze sales-man. Hoe ziet jouw werkdag er eigenlijk uit? 
Volgens mijn dochter bestaat mijn werkdag uit heel veel bellen! Nu helemaal natuurlijk, want ik doe alles vanuit mijn thuiskantoor. Ik houd me bezig met het onderhouden van de relaties met onze klanten, met het sales-gedeelte voor nieuwe klanten en ik probeer de beste match te vinden tussen de vragen van onze klanten en de expertise van onze consultants en trainers. En ik zorg ook voor het recruiten van nieuwe collega’s. Erg leuk om te doen, voor elke vraag een oplossing op maat met de meest geschikte persoon eraan gekoppeld. 

Daarnaast onderhoud ik de contacten met onze partners, zoals Phaos, De Project Academie en Fortes. Zo blijven we op de hoogte van wat er speelt, beschikken we steeds over de juiste kennis en kunnen we samen optrekken om klanten zo goed mogelijk te bedienen. 

Jouw werk zal wel erg veranderd zijn door corona. 
Ja, best wel. Voorheen was ik veel onderweg en zat ik dus ook veel in de auto. Nu doe ik alles achter de computer. Soms mis ik het sociale contact en het aanvoelen van die ‘klik’ met nieuwe klanten en kandidaten wel, maar het is ook heel efficiënt. Ik heb geen reistijd meer en kan dus meer mensen spreken op een dag. Om toch tot een oplossing op maat te komen en die ‘klik’ zo veel mogelijk online ook te krijgen doe ik nu vaker klantgesprekken met een consultant erbij. Zo leren we elkaar meteen kennen en kan de consultant meteen zijn kennis inzetten om mee te denken met de vraag van de klant. Dan hebben we toch die oplossing op maat en is de afstand gevoelsmatig toch kleiner. 

Mooie oplossing! En zo zie je onze collega’s ook nog eens. 
Ja, en dat vind ik ook wel belangrijk. We hebben op dit moment een heel leuk team bij Promista, met een mooie mix van ervaren consultants en startende collega’s. We kunnen veel van elkaar leren en je merkt dat we allemaal onze eigen, unieke inbreng hebben die ons team voorziet van veel kennis, kwaliteit en energie. Het zijn allemaal enorm gedreven, klantgerichte en betrokken mensen en dat merk je aan alles. 

Wat mooi! Waar vind je al die betrokken en bevlogen mensen? 
Tja, ik zorg er wel voor dat ik altijd bij dat proces betrokken ben! Nee, die mensen zijn er echt wel hoor. Ik denk er nog wel een paar te kunnen vinden. We zetten in op groei voor Promista dit jaar!