Skip to main content

Even voorstellen: Ramon de Man

Deel dit bericht

Begin februari is er weer een nieuwe collega Team Promista binnen gewandeld: Ramon de Man.

Hij is direct gestart met een opdracht bij Hogeschool Rotterdam en natuurlijk stellen we hem graag even voor.

Hoi! 
Hoi! Sorry voor alle verplaatsingen van deze afspraak. Mijn agenda is ineens heel druk en daar ben ik nog niet helemaal aan gewend.

Geen probleem. Het zal wel even wennen zijn dan, al die afspraken! 
Ja, zeker! Maar het komt wel goed. 

Zeker! Hee, welkom bij Promista! Net een paar dagen binnen en je mag je meteen al voorstellen. 
Ja! Zal ik dat dan gelijk maar doen? Ik ben dus Ramon. Ik kom oorspronkelijk uit Spijkenisse maar woon inmiddels al een tijdje samen met mijn vriendin in Nieuwegein. 

Leuk! Met zijn twee of ook nog huisdieren? 
Met zijn twee. We zouden wel graag een hondje in huis willen nemen, maar we werken allebei in de consultancy, dus allebei best een drukke baan. Zeker als we straks weer meerdere dagen in de week bij de opdrachtgever zitten. 

Dan wordt het wel lastig ja. 
Ja.  Dus dat doen we nog maar even niet. Verder heb ik een studie Business IT & Management gedaan en ben ik daarna aan de slag gegaan als BI-analist bij de Paradigma groep. Maar ik had al wel snel door dat dat niet mijn ding was, de hele dag query’s schrijven. Via een wederzijdse bekende ben ik toen bij Promista terecht gekomen. 

Een wederzijdse bekende? Een collega van ons of iemand anders..? 
Haha nou, via de belastingdienst eigenlijk. Henk (Daniël, senior consultant en directeur van Promista, red.) zit daar op dit moment als consultant. Mijn schoonvader werkt daar ook en wist dat ik op zoek was naar iets anders. En heeft dus Henk gevraagd of hij niet nog mensen zocht. Dat was zo, en daarna heb ik een open sollicitatie gestuurd en ben ik gebeld voor een gesprek. 

Wat goed! En, hoe ging je gesprek? 
Ik heb in totaal drie gesprekken gehad, haha. Die derde was niet helemaal de bedoeling, maar er ging iets mis in de afstemming. Het eerste gesprek was met René en was eigenlijk meer de zakelijke kant. Het tweede was met Paul en het derde met Henk, en daar zaten ook collega’s bij. Die gesprekken waren meer gericht op kennismaking en invullen van het werk. 

En nu heb je meteen je eerste opdracht al te pakken. 
Ja! Ik zit nu bij Hogeschool Rotterdam, ter vervanging van Aron. Ik mag daar gaan helpen in de ondersteuning van een programma dat mensen helpt om te werken met de Fortes Change Cloud. 

Klinkt goed! Wat ga je precies doen? 
De Fortes Change Cloud is daar nog niet zo heel lang geleden geimplementeerd. Voorheen werden alle projecten in één groot IT-programma opgenomen en werden mensen vaak overvraagd. En daar kwam een hoop stress en zelfs overspannen medewerkers van. Nu maken ze gebruik van de FCC en is er meer inzicht en overzicht. Mensen kunnen het aangeven wanneer er te veel van ze gevraagd wordt en dan kunnen taken en planningen zo aangepast worden dat het niet te veel wordt.

Mijn taak is om mensen te ondersteunen in het gebruik van de FCC. Het is nog erg nieuw, dus er zijn regelmatig vragen. En bij sommige mensen is er nog wat extra uitleg nodig om ervoor te zorgen dat alles op de juiste manier wordt gebruikt. 

Dat klinkt als veel meer mensenwerk dan je voorheen deed.
Ja, dat is het ook. En dat maakt het ook leuk. Ik kan mensen helpen in hun werk en ze motiveren om gebruik te maken van alle middelen die ze hebben. Soms vraagt dat wat geduld en extra uitleg, maar als je dan mensen vanuit de weerstand ziet verschuiven naar enthousiasme, dan geeft dat echt een goed gevoel. Ik zit hier veel beter op mijn plek. 

Wat gaaf! Nogmaals welkom aan boord, en heel veel succes en plezier met je eerste opdracht! 
Dankjewel, gaat helemaal goed komen!