Skip to main content

Meet het Young Professional team van Promista

Deel dit bericht

Wij stellen graag ons Young Professional Team aan jullie voor met behulp van Arnold, coach van de Young Professionals en kartrekker van het programma.

Uit wie bestaat het Young Professional Team?

Het Young Professional Team van Promista bestaat uit vier Young Professionals, namelijk Ramon, Mitchel, Jacco en Emma. Ik, Arnold, ben de coach van het Young Professional Team en ik begeleid ze in het proces.

Wat doet een Young Professional precies?
Van een Young professional wordt eigenlijk binnen anderhalf jaar tijd een volwaardige Promista consultant gemaakt. In deze tijd krijgt een Young Professional verschillende opdrachten om zich goed te kunnen ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld een opdracht als projectondersteuner zijn.

Wat zijn eigenschappen die je als Young Professional moet bezitten?
Als Young Professional moet je vooral leergierig en proactief zijn. Je moet best wel snel een klus goed onder de knie krijgen binnen een korte periode. Ook moet je daarin veelzijdig en open zijn.

Hoe zou jij als coach het Young Professional Team omschrijven? Ik zou ons team als energiek omschrijven. Ik gebruik het woord energiek omdat ze alle drie heel leergierig zijn en veel tijd stoppen in hun opdrachten.

Hoe is de samenwerking binnen het team?

Iedere week heb ik een individueel gesprek met alle Young Professionals. Dit is een halfuurtje per week en daarin bespreken we vooral hoe het gaat en wat de stand van zaken zijn op dat moment. Ook kijken we naar de toekomst en bespreken we hun persoonlijke ontwikkeling.

De Young Professionals zijn eigenlijk elke dinsdag en vrijdag op kantoor zodat ze de andere collega’s ook kunnen zien. Het doel hiervan is om kennis met elkaar te maken en van elkaar te leren. Onderling binnen het Young Professional team is de sfeer fijn. De gezelligheid en het werk zelf uitvoeren worden goed met elkaar gecombineerd. Ze zijn allemaal heel leergierig!

Eens per twee maanden hebben we een intervisie met alle Young Professionals en een consultant. Tijdens deze intervisie worden alle ervaringen gedeeld. Wie doet welke projecten en hoe verloopt dit? Zo houden we elkaar goed om de hoogte!

Als je zou moeten kiezen… Wie kan er nog wel eens iets te veel opscheppen? Mmh.. dat is een hele goede vraag. Hierbij twijfel ik tussen Ramon en Mitchel. Ik zou dan toch zeggen Ramon. Dit is wel een heel klein verschil met Mitchel… Ze kunnen er allebei wel wat van haha.

Benieuwd geworden naar ons Young Professional Programma?